Ontdek je eigen land!

In Antwerpen-stad kom je regelmatig GR-tekens tegen. Ze zorgen voor de verbinding tussen GR-routes zoals GR 5A (Ronde Vlaanderen), GR 12 (Amsterdam - Brussel - Parijs), GR 5 (Noordzee - Middellandse Zee) en GR 565 (Sniederspad), allemaal lange-afstandstrajecten die wel langs, maar niet door de stad lopen. Die verbindingsroutes zijn ideaal om ook de binnenstad wat grondiger te leren kennen.

De GR-tekens staan er wel, maar er is tot nu toe geen gedocumenteerde wandelgids over beschikbaar. Die lacune vullen we graag op met e-Stappers. Alle beziens- en wetenswaardigheden onderweg zijn uitgebreid gedocumenteerd in het e-Stapper gpx bestand. Een stadsgids in smartphone formaat!

Momenteel zijn beschikbaar:

 • Het volledige GR Antwerpen Rondom traject, opgesplitst in een deel 1 en 2. Deel 1 is uitgebreid met een ommetje langs het nieuwe Havenhuis en het Droogdokkenpark.
 • Het GR Antwerpen Oost-West traject.

Enkel het GR Antwerpen Noord-Zuid traject staat nog in de steigers.

   

  Kies een e-Stapper

  Op de kaart zie je waar de e-Stappers (blauwe-druppel icoon) zich situeren. Klik op een e-Stapper icoon en er verschijnt een pop-up venster met de naam en wat beknopte informatie zoals plaats, lengte, lus of tocht in lijn, moeilijkheidsgraad. 
  Door op de link in het pop-up venster te klikken open je de steekkaart van de e-Stapper. Daar krijg je meer details en kun je de e-Stapper downloaden.

  Rechts van de kaart staat een alfabetische overzichtslijst van de e-Stappers. Die toont dezelfde info als het pop-up venster op de kaart. Zo kun je ook vanuit de lijst de steekkaart van een e-Stapper openen.

  Algemene tips voor een geslaagde e-STAPPER

  Vertrek goed voorbereid

  e-STAPPER fotoZorg dat je batterij opgeladen is.
  Als het even kan, neem dan ook een powerbank, een reserve batterij en/of een oplader mee. Je weet maar nooit...

  Smartphones en tablets zijn technologische hulpmiddelen en niet onfeilbaar. Er kan altijd iets fout gaan: batterij leeg, toestel gevallen, verloren of gestolen.
  Neem daarom altijd een voldoende gedetailleerde papieren kaart mee van de regio waar je gaat wandelen.

  Recente smartphones en tablets zijn in toenemende mate bestand tegen een stoot, stof en vocht. Sommige modellen voldoen al aan beschermingsnormen die even goed en zelfs beter zijn dan wat gebruikelijk is voor outdoor gps-toestellen.
  Maar niet iedereen loopt al rond met het meest recente model smartphone of tablet...

  Bescherm je smartphone.
  Er bestaan allerlei hoezen en omhulsels die je toestel (scherm en frame) bestand maken tegen een stoot en/of tegen vocht. Ze bestaan in de meest uiteenlopende uitvoeringen en prijzen. Informeer je bij de verkoper van je smartphone of surf op het internet naar de talrijke webwinkels die hierin gespecialiseerd zijn.
  Een eenvoudig, goedkoop en erg efficiënt hulpmiddel tegen vocht en regen is een doorschijnend plastic zip-zakje. Die zijn overal in supermarkten te koop.

  Bescherm jezelf.
  Zorg voor aan de weersomstandigheden aangepaste kledij en schoeisel.
  Neem voldoende drank en voedsel mee.

   

  Beperk je batterijverbruik

  De batterijcapaciteit van recente smartphones en tablets gaat er met rasse schreden op vooruit. Toestellen die het onder normale gebruiksomstandigheden 24 uur en langer volhouden zonder te moeten herladen, zijn geen uitzondering meer. Maar ook hier geldt: nog niet iedereen heeft dergelijke recente toestellen. 

  Daarom onderstaande tips. Pas ze toe en je toestel zal het makkelijk volhouden tijdens je wandeling.

  Gebruik een wandel-app die offline werkt, zoals Osmand, ViewRanger, Locus Map of GPX Viewer.
  Apps die niet zonder wifi- of mobiele dataverbinding kunnen, verbruiken heel wat batterijcapaciteit en zijn daarom niet geschikt om er uren mee in de weer te zijn.

  Zorg dat op voorhand de nodige kaarten in je wandel-app geïnstalleerd zijn, en dat het e-Stapper bestand beschikbaar is in de downloadmap op je smartphone.
  Zo hoef je al van bij de start van de tocht geen online verbindingen (die je batterij belasten) meer te gebruiken.

  Je gaat waarschijnlijk niet wandelen om constant telefonisch en online bereikbaar te zijn. De enige verbinding die je echt nodig hebt is de gps-functie van je smartphone. Die functioneert los van de andere types verbindingen en kan je ook apart in- en uitschakelen.
  Schakel daarom van bij de start je wifi- en je mobiele dataverbinding uit. Je doet dat met de Instellingen app van je smartphone.
  Ook je telefoonverbinding kun je op die manier uitschakelen.
  Met de Vliegtuigmodus (die geen invloed heeft op je gps) schakel je ineens zowel wifi, mobiele data als telefoon uit.
  Tijdens een rustpauze kan je die verbindingen altijd even inschakelen om te checken hoe 'onmisbaar' je was.
  Het resultaat zal zijn dat je batterij veel minder belast wordt en het dus ook veel langer zal volhouden.

  Je hoeft onderweg niet voortdurend naar je scherm te staren. Als je weet hoe je moet lopen, schakel dan je scherm uit terwijl je wandel-app blijft openstaan. Zet je scherm alleen aan bij twijfel over de te volgen weg en om de info te lezen. Geen nood, de gps blijft je positie volgen, ook als je scherm af staat. Je kunt zelfs de OsmAnd app sluiten en die terug openen als dat nodig is. Ook dan zie je onmiddellijk terug je positie op het scherm.

   

  Verken je e-Stapper online

  De bedoeling van een e-Stapper is dat je een tocht volledig offline kunt lopen, enkel met behulp van de gps-functie op je smartphone of tablet.
  Bij de POI's (informatiepunten) in je e-Stapper staan soms ook links naar foto's en websites. Die kun je enkel openen als je online bent, dus als je wifi of mobiele dataverbinding ingeschakeld is. In principe is dat onderweg niet nodig want alle informatie over je traject en beziens/wetenswaardigheden/pitstops enzovoort, is offline in tekstvorm beschikbaar in combinatie met de mogelijkheden van je wandel-app (en die foto zie je duizendmaal mooier in werkelijkheid).

  Met die foto's en website links kun je wel thuis (met Wifi) vanuit je luie zetel de tocht voorbereiden en een goed idee krijgen van wat er onderweg te zien en te beleven valt. Je kunt nagaan waar je eventueel rustpauzes kunt inlassen of bijkomende informatie raadplegen over bushaltes, pitstops, verkortingen van het traject... of gewoon wegdromen en de tocht al in gedachten beleven.

   

  Moeilijkheidsgraad

  Op de Overzichtkaarten en de Steekkaart van een e-Stapper duiden we de moeilijkheidsgraad aan, een waarde van 1 (makkelijk) tot 4 (zwaar).
  Het cijfer geeft een eerste algemene aanduiding van de moeilijkheidsgraad. Uiteraard is dat cijfer relatief. Wat voor de ene makkelijk is zal voor de andere al redelijk moeilijk zijn. We baseren ons op mensen met een normale conditie (geen atleten, maar ook niet wie nooit uit zijn/haar zetel komt) en gezondheid.
  In de Steekkaart geven we wel wat nadere uitleg over de moeilijkheidsgraad van de e-Stapper in kwestie. We voegen een hoogteprofiel van de tocht toe en wijzen op de aard van de paden.

   

  Onderweg

  Samen met de mogelijkheden van je wandel-app geeft een e-Stapper je onderweg alle nuttige info over je tocht: hoe ver is het nog, het hoogteprofiel van je tocht, openbaar vervoer haltes en lijnen, info over beziens-en wetenswaardigheden, pitstops, je positie, en nog veel meer.
  Er bestaan heel wat wandel apps en de e-Stapper gpx-bestanden zijn in heel wat van die apps bruikbaar. Zelf zijn we enthousiaste gebruikers van de OsmAnd app, maar je kan een e-Stapper ook volgen met de ViewRanger, Locus Map of GPX Viewer apps. Het zijn maar enkele van de bekendste wandel apps die we uitgetest hebben met onze e-Stappers.

  Zie Osmand tips voor een geslaagde e-Stapper

  Osmand tips voor een geslaagde e-STAPPER

  De Osmand app is maar één van de apps die je kunt installeren op je smartphone / tablet om onze gpx e-Stapper tracks te volgen. Het kan ook met Viewranger, Locus Map, GPX Viewer en andere apps.
  Hieronder vind je advies om tijdens je e-Stapper wandeling het maximum te halen uit de Osmand app.

  Onderwerpen

  (laatst bijgewerkt op 23/2/2020)

  Je e-Stapper installeren in Osmand

  Er zijn 2 manieren om een e-Stapper in Osmand te installeren (importeren).

  1. Automatische installatie vanuit Osmand

  Zorg dat het e-Stapper gpx-bestand aanwezig is in de Downloads map of een andere map op je smartphone of tablet.

  1. In de Osmand app open je het menu Kaart Instellen (knop linksboven op het kaartscherm).
  2. Vink de optie Namen van interessepunten aan. Zo zie je op de kaart de namen van de interessepunten (POI's) die aan de e-Stapper track toegevoegd zijn.
  3. Open de optie GPX-track. Je krijgt een lijst van de al geïnstalleerde gpx-bestanden te zien. Onderaan staat naast OK en ANNULEREN ook nog MEER TOEVOEGEN...
  4. Tik op MEER TOEVOEGEN en je krijgt een overzicht van de Downloads map op je toestel. Tik op het e-Stapper bestand. De e-Stapper wordt in de Osmand app geïmporteerd en op de kaart getoond.
  5. Als het e-Stapper bestand niet in de Downloads map staat, dan kun je vanuit het scherm dat de Downloads map toont naar de andere mappen op je toestel navigeren, om daar alsnog het e-Stapper bestand te vinden.

  2. Manuele installatie in een Osmand map

  Soms krijg je met methode 1 in Osmand een foutmelding dat het bestand niet kan geopend worden. Probeer het dan als volgt:

  1. Plaats het e-Stapper bestand zelf in de correcte Osmand map op je toestel. Dat doe je met een Bestanden app.
   Dit is de map: toestel / Android / data / net.osmand / files / tracks.
  2. Open de Osmand app.
  3. In het menu Kaart instellen - GPX-tracks moet je nu het e-Stapper bestand zien staan tussen de andere gpx-bestanden die al in de app geïmporteerd zijn.
  4. Vink het e-Stapper bestand aan en tik onderaan op OK.
  5. De e-Stapper moet nu op de kaart getoond worden.

  Lukt het nog niet, ga dan na of de Osmand app over de nodige machtigingen beschikt op je toestel.

  1. Sluit de Osmand app.
  2. Open de Instellingen app.
  3. Tik op Apps en meldingen. Er verschijnt een lijst van de apps op je toestel. Tik op Osmand.
  4. Tik op Machtigingen. Zorg dat de verschillende machtigingen en vooral Opslagruimte aangevinkt zijn.

   

  Start en staprichting

  De plaats waar een e-Stapper wandeling begint wordt aangeduid met een interessepunt (POI) Start. Bijna altijd is dat bij een trein-, tram- of bushalte. De tekst in de POI zet je op weg door uit te leggen in welke richting je moet beginnen stappen.
  Verder in de e-Stapper vind je geen wegbeschrijvingen meer. We gaan er van uit dat je weet hoe je op de kaart een track met gps-aanduiding van je positie moet volgen.

  Een e-Stapper (of het een luswandeling of een tocht van A naar B betreft) is altijd in één richting opgesteld. De POI's houden rekening met die staprichting door bijvoorbeeld te verwijzen naar een panoramisch zicht op je linkerkant.
  Osmand bevat instructies om de richting van een track om te keren indien je dat wenst. Hou er dan rekening mee dat bepaalde aanwijzingen in POI's niet meer kloppen (links wordt rechts, enz...).

  1. Twijfel je over de staprichting van de e-Stapper, tik dan op de Navigatieknop (links onder op kaartscherm, knop met pijl).
  2. In het scherm dat verschijnt tik je op Opties.
  3. Tik op Navigatie langs GPX-track. Selecteer in de lijst het e-Stapper bestand dat je volgt. Tik op Sluit.
  4. Op de kaart wordt nu op de gpx-track van de e-Stapper de staprichting met pijlen aangeduid. Zoom in op de plaats van je positie en je ziet duidelijk in welke richting je verder moet.
  5. Tik nogmaals op de Navigatieknop en op Sluiten om de navigatie-mode af te sluiten. 

   

  Welke richting moet je uit?

  Als je bijvoorbeeld op een ingewikkeld kruispunt niet goed weet welk pad te volgen, probeer je dan te oriënteren op de kaart. Met je positie zichtbaar op de kaart en de e-Stapper track is het meestal niet zo moeilijk om te weten welk pad overeenkomt met de gpx-track.

  Lukt het niet om je te oriënteren, zoom dan voldoende in op de kaart en begin te stappen. Je ziet je positie bewegen en al na 10 à 15m wordt het duidelijk of je al of niet aan het afwijken bent van de track.

   

  Afstand van de e-Stapper en hoogteprofiel

  1. Tik op de navigatieknop (links onder op het scherm, knop met pijl).
  2. Tik op Opties.
  3. Tik op Navigatie langs GPX-track, dan GPX-bestand kiezen...
  4. Er verschijnt een lijst van gpx-tracks. Vink het e-Stapper bestand aan.
  5. Tik op Sluit.
  6. In het scherm dat verschijnt zie je de totaalafstand van de e-Stapper wandeling.
  7. Er verschijnt ook een hoogteprofiel van de e-Stapper. Als je daaronder op Details tikt, dan zie je nog meer gegevens van het hoogteprofiel. Tik op Op de kaart weergeven en je ziet de e-Stapper op de kaart met onderaan het hoogteprofiel. Beweeg met je vinger langs het hoogteprofiel en je ziet langs de e-Stapper track een bolletje bewegen. Op die manier zie je waar plaatsen in het hoogteprofiel zich op de kaart situeren.
  8. Je verlaat de navigatie-mode door op het kaartscherm terug op de navigatieknop te tikken (als die actief is kleurt hij blauw) en onderaan op het scherm op Sluiten te tikken.

  Opmerking:
  Je hoeft de Hoogtelijnen plugin van Osmand niet geïnstalleerd te hebben om het hoogteprofiel van een e-Stapper te zien. De hoogte informatie maakt deel uit van je e-Stapper.
  De Hoogtelijnen plugin is wel interessant omdat je het reliëf (hoogtelijnen) op de kaart ziet.

   

  Afstand onderweg en resterend hoogteprofiel

  1. Na punt 6 in vorige paragraaf heb je de mogelijkheid om aan te duiden Van en Naar waar je wil navigeren langs de track.
  2. Tik op Van. Bij de keuzes die verschijnen kun je Huidige Positie aanduiden.
  3. Tik op Naar. Hier staat normaal al het eindpunt van de e-Stapper ingevuld. Zoniet, tik dan op Selecteer op de kaart. Zoom voldoende in op de kaart en tik daar op het eindpunt van de e-Stapper, of op een ander punt op de track tot waar je de afstand wilt kennen..
  4. Je ziet nu de afstand die je nog moet afleggen, en je ziet ook het resterend hoogteprofiel tussen de Van en Naar plaatsen die je aanduidde.

   

  Interessepunten (POI's) openen

  Interessepunten (POI's) die bij de e-Stapper horen worden op de kaart aangeduid met een stersymbool. Zoom voldoende in op de kaart want als POI's dicht bij elkaar staan is het soms moeilijk ze te onderscheiden bij een kleine zoom. Soms liggen POI's ook niet precies op de track, maar liggen ze er een eindje vanaf.

  1. Tik op een POI op de kaart.
   De naam van de POI verschijnt onderaan de kaart. Soms zie je meerdere namen van POI's verschijnen. Je herkent de POI van de e-Stapper aan het onderschrift: Routepunt, naam e-Stapper. Ook het stersymbool identificeert de e-Stapper POI.
  2. Tik op de naam. De Beschrijving van de POI verschijnt. Een korte beschrijving zal misschien volledig leesbaar zijn in de op het scherm toebemeten ruimte, maar als de tekst wat langer is, tik dan nogmaals op de Beschrijving en je krijgt die te zien op het volledig scherm.
  3. Tik op het Terug pijltje bovenaan de Beschrijving om terug te keren naar het kaartscherm. Tik nog eens op de kaart om de POI gegevens te doen verdwijnen.

  Soms staan er linken in de POI beschrijving. Die kun je slechts openen als je toestel online is (Wifi of 3G/4G). Het kunnen links zijn naar een website die meer vertelt over de POI, of links naar foto's. Je kunt de links rustig op voorhand thuis bekijken als je toestel online is. Foto's en websites kunnen je een beter idee geven van wat je zoal kunt verwachten van je e-Stapper. Eenmaal op het terrein zie je de foto's in werkelijkheid en geeft de POI beschrijving je de nodige informatie.

   

  Spraaknotities, foto's en video registreren

  Je kunt in Osmand handig een widget op het kaartscherm tonen waarmee je foto's, video en spraaknotities kunt registeren bij je e-Stapper.
  Je kunt uiteraard ook foto's en video's registeren buiten de Osmand app. Om bijvoorbeeld een foto te nemen sluit je de Osmand app en open je de Foto of Camera app op je toestel. Na de foto open je gewoon weer de Osmand app.
  Het voordeel van foto's binnen de Osmand app is dat ze op de kaart aangeduid worden. Zo weet je perfect waar een foto, video of spraaknotitie geregistreerd werd en kun je die ook achteraf samen met je e-Stapper bekijken / beluisteren.

  1. De widget op het kaartscherm plaatsen

  1. Open het hoofdmenu in Osmand (onderaan links, knop met 3 horizontale streepjes).
  2. Tik op Configureer scherm. Onder Widgets Rechter Kolom schakel je Audio-/videonotities in.
  3. Keer terug naar je kaartscherm en rechtsboven moet je de widget zien (Startknop met een fototoestel icoontje).
  4. Om op de kaart icoontjes te tonen waar je foto's, video's en spraaknotities nam, tik je op de Kaart instellen knop (links boven). Schakel Audio/Video-Notities in.

  2. De widget gebruiken

  1. Tik op de widget Start (rechts boven op het kaartscherm).
  2. Je krijgt de keuze: AudioNotitie opnemen, Videonotitie opnemen, Foto maken.
  3. Tik op Foto maken. De Foto of Camera app wordt geopend. Je neemt de foto. De foto verschijnt. Je kunt die naar de Prullenmand verwijzen (vuilbak icoon) of op het vinkje tikken om de foto in Osmand te registeren. In het laatste geval verschijnt op de kaart een icoontje van een fototoestel. Telkens je daarop tikt verschijnt de foto.
  4. Idem om een video op te nemen.
  5. Tik op AudioNotitie opnemen. De widget toont nu Stop (met een rode knop) wat aangeeft dat je aan het opnemen bent. Spreek je boodschap in en sluit de opname af door op Stop te tikken. Er verschijnt op de kaart een microfoon icoontje waar je de boodschap insprak. Als je daarop tikt kun je de boodschap opnieuw beluisteren.

  3. Delen en verwijderen

  Je kunt met je Audio-/Video Notities allerlei dingen doen. Een interessante mogelijkheid is ze te delen via e-mail of apps zoals WhatsApp. Daarvoor moet je toestel wel online zijn.

  1. Tik op het icoontje van een Audio-/Video Notitie.
  2. Onderaan het scherm kun je Deel selecteren.

  Audio-Video Notities kun je ook verwijderen uit de Osmand app.

  1. Tik op het icoontje van een Audio-/Video Notitie.
  2. Onderaan het scherm kun je Verwijder selecteren.

  Je kunt Audio-/Video Notities ook beheren via het hoofdmenu (knop met 3 horizontale streepjes onderaan links op het scherm).

  1. In het Hoofdmenu selecteer je Mijn Plaatsen.
  2. Bovenaan selecteer je AV-NOTITIES.
  3. Je ziet een lijst met alle Audio-/Video Notities.
  4. Tik op een Audio-/Video Notitie en je kunt Delen, Hernoemen, Verwijderen, op de kaart tonen of Afspelen.

  4. Map met Audio-/Videonoties:

  Foto's, video's en spraaknotities die je in Osmand registreerde worden opgeslagen in een map avnotes.
  Dit is het pad naar de map: toestel / Android / data / net.osmand.plus / files / avnotes.
  Dit kan nuttig zijn als je bijvoorbeeld de foto's die je in Osmand registreerde ook wil opslaan of verplaatsen naar een map buiten Osmand.

  Je hebt ook de mogelijkheid om iedere foto individueel vanuit Osmand op te laden naar bijvoorbeeld Google Photos of Google Drive. Dat doe je via de Deel-functie bij de foto.

   

  Openbaar vervoer

  e-Stappers starten en stoppen bij een openbaar vervoer halte.
  Onderweg passeer je soms ook andere openbaar vervoer haltes (bus, tram) die op de kaart aangeduid staan. Die kunnen handig zijn als je door omstandigheden de wandeling wenst af te breken.

  Tik op het icoon van de halte. Dikwijls verschijnt dan een lijst van de busnummers die bij die halte passeren.
  Maar met de busnummers alleen weet je niet precies langs waar die lijnen rijden.

  1. In het menu Kaart instellen (knop links boven op het scherm) schakel je dan Openbaar Vervoer in.
  2. Daar kun je aanduiden of je bus-, tram-, trein- en/of metroverbindingen wil zien. Tik vervolgens op TOEPASSEN en keer terug naar het kaartscherm.
  3. Je ziet dan in rode lijnen de trajecten die de verschillende bussen (trams) volgen.

  Ontdek je eigen land!

  In en om de Vesdervallei tussen Liège en Eupen liggen prachtige wandelgebieden. Het Land van Herve, de Hoge Venen, de streek rond Spa, ze liggen allemaal binnen handbereik. Installeer je enkele dagen in de streek, of trek er op verkenning met daguitstappen. We hebben in de streek een aantal e-Stappers uitgewerkt die stuk voor stuk de moeite waard zijn. Ontdek ze en raak overtuigd van de grote verscheidenheid die dit boeiend stukje België te bieden heeft.

   

  Kies een e-Stapper

  Op de kaart zie je waar de e-Stappers (nummer iconen) zich situeren. Klik op een e-Stapper icoon en er verschijnt een pop-up venster met de naam en wat beknopte informatie zoals plaats, lengte, lus of tocht in lijn, moeilijkheidsgraad. 
  Door op de link in het pop-up venster te klikken open je de steekkaart van de e-Stapper. Daar krijg je meer details en kun je de e-Stapper downloaden.

  Je kan de e-Stappers ook selecteren uit de lijst hieronder. Die toont dezelfde info als het pop-upvenster op de kaart. Zo kun je ook vanuit de lijst de steekkaart van een e-Stapper openen.

   

   1   Aubel en abdij Val-Dieu

  Liège - Aubel | 15,7 km | Lus | 2/4

     Hoge Venen 1 (Polleurbeek, Bayehon, Ghasterbeek)

  Liège - Waimes | 17,4 of 16,6 km | Lus | 3/4

   3   Spa - Winamplanche - Creppe - Fagne de Malchamps

  Liège - Spa | 19,2 km | Lus | 3/4

   4   Dolhain - Baelen - Membach - Limbourg

  Liège - Dolhain | 14,6 km | Lus | 2/4

   5   Pepinster - Ensival - Tancrémont

  Liège - Pepinster | 14,8 km | Lus | 2/4

   6   Chaudfontaine - Forêt - Trooz - Fraipont

  Liège - Chaudfontaine | 18,1 of 12 km | In lijn | 3/4

   7   Theux - Sassor - Sasserotte - Marché - Jevoumont

  Liège - Theux | 14,1 of 12,3 km | Lus | 2/4

   8   Baraque Michel - Pont de Belleheid - Sart-lez-Spa - Spa

  Liège - Waimes | 23,9 km, 16,4 km, 10,5 km | In lijn | 3/4

   9   Stembert - Hèvremont - Limbourg - Gileppe

  Liège - Stembert | 20,7, 20 of 18,3 km | Lus | 2/4

  Subcategorieën

  Welkom op walkitech.be

  Verken je graag je eigen land al stappend?
  Wandel je daarbij regelmatig langs GR-routes?
  Doe je dat liefst met gebruikmaking van het openbaar vervoer?
  En zet je ook wel eens je smartphone / tablet in om de gpx-track van je tocht te volgen?
  Dan heeft deze WalkiTech website altijd wel iets dat je zal interesseren

  Walkitech op stap

  • Onze e-Stappers zijn elektronische wandelgidsen, volledig gedocumenteerde gpx-tracks waarbij je niet langer aparte wandelboeken, brochures of pdf-bestanden nodig hebt om te weten wat er onderweg zoal te zien en te beleven valt. Alle info die je nodig hebt zit in je smartphone/tablet en is beschikbaar via wandelapps zoals OsmAnd, ViewRanger, Locus Maps, Komoot en andere. (e-STAPPERs)
  • Onder de rubriek GR Wandelroutes Wallonië publiceren we verslagen over onze tochten op verschillende Waalse GR-routes. (GR Wandelroutes Wallonië)
  • In onze BLOG berichten we over wat ons als wandelaars bezig houdt en interesseert. (BLOG)
  • Tot enkele jaren geleden publiceerden we in het Groteroutepaden tijdschrift Op Weg regelmatig artikels over GR-trein, GR-bus en GR algemene wandeltips (Op Weg tips)

   

  Logo1 100

  Nieuwsbrief

  De Nieuwsbrief informeert je over nieuwe inhoud op de website.

  Schakel het javascript in om dit formulier te verzenden

   
   
   
  Deze website gebruikt cookies. Sommige zijn noodzakelijk voor de werking van de website, andere helpen om de werking van de website te verbeteren en om bezoekers een betere surfervaring te bezorgen. Je kunt zelf beslissen of je cookies toelaat of niet. Bij weigering zou het kunnen dat niet alle mogelijkheden van de website functioneren.