GR 5 Wallonië - GH Luxembourg (315 km)

 

IMG 20190102 104527008

Het overbekende GR 5 pad (Noordzee - Rivièra) trekt 315 km lang door Wallonië en het GH Luxembourg. Hoewel niet zo spectaculair als andere delen van de wandelroute, vallen er bij ons toch ook echte GR 5 parels te rapen.

GR 14 Ardennen (276 km)

gr14

GR 14 wandelroute trekt een grillige lijn door de Ardennen van noord naar zuid. De route is een onuitputtelijke bron van ontdekkingen voor de wandelaar die gaat voor diepe wouden, weidse panorama's, riviervalleien en landelijke dorpen.
De Ardennen ontdek je maar echt... te voet!

 

Kaart overzicht

(deze track is gebaseerd op informatie uit de grsentiers.org website, de Waalse GR organisatie; consulteer altijd hun website voor de meest recente situatie)

 

Sfeerbeelden

 

Algemene info

De Waalse GR 14 wandelroute is eigenlijk een onderdeel van een erg lange Franse GR die van Parijs door de Brie, de Champagne en de Argonnestreek onze Ardennen bereikt. Het Belgische deel werd ontwikkeld vanaf 1988 toen de Franse route doorgetrokken werd tot in La-Roche-en-Ardenne. In 2007 kwam er een tweede verlenging tot Malmedy.

Ruim 10 jaar later werd GR 14 nog eens grondig opgefrist en kwam er zelfs een derde verlenging bij, van Malmedy tot Monschau. Ondertussen is in 2018 een nieuwe topogids verschenen. Het volledige traject is ook gratis te downloaden als gpx-track van de website van de Waalse GR-organisatie.

De Belgische GR 14 verbindt nu het Duitse stadje Monschau met het Franse Sedan via een 276 km lang wit-rood lint dat zich van noord naar zuid door onze Ardennen slingert. De route loopt door uitgestrekte wouden, volgt tal van rivieren zoals de Warche, de Amblève, de Lienne, de Ourthe, de Lesse, de Our en de Semois. Bekende plaatsen langs het traject zijn Monschau, Malmedy, Stavelot, Trois-Ponts, Lierneux, La Roche, Saint-Hubert, Bouillon en Sedan.

 

GR 412 Pad van de Waalse terrils (280 km)

IMG 20170915 130254776 HDR

Van Colfontaine tot Blegny-Mine voert deze wandelroute je langsheen het steenkoolverleden van Wallonië. De terrils - getuigen van dat verleden - zijn inmiddels uitgegroeid tot een waardevol onderdeel van het Waalse landschapsdecor.

GR 563 Ronde van het Land van Herve (160 km)

IMG 7673

Het Land van Herve, die altijd frisgroene streek met zijn haaglandschappen, zachte heuvels en valleien. Niet te verwonderen dat dit een wandelparadijs is.
De GR 563 wandelroute, de Ronde van het Land van Herve, zal geen enkele wandelliefhebber onberoerd laten.

GR 56 Oostkantons (250 km)

GR 56 Oostkantons

GR 56 is een van de oudste lange afstand wandelroutes in het land, een klassieker dus. Niet zo verwonderlijk, want de Oostkantons staan al lang bekend als een erg aantrekkelijk wandelgebied.

GR 15 Ardennen (220 km)

Grandmenil30

De GR 15 wandelroute doorkruist het Ardennenmassief van noord naar zuid. Wie houdt van diepe wouden, weidse panorama's, riviervalleien en landelijke dorpen, komt zeker aan zijn trekken.
Beleef de Ardennen van dichtbij... te voet!

IMG 5448k

Verwacht op deze GR wandelroute geen spectaculaire paden en landschappen. Je vindt er wel eindeloos glooiende akkers en rustige dorpen, voor velen totaal onbekend gebied.
Brussel - Liège te voet, 't is eens wat anders dan de E40...

Subcategorieën

Welkom op walkitech.be

Verken je graag je eigen land al stappend?
Wandel je daarbij regelmatig langs GR-routes?
Doe je dat liefst met gebruikmaking van het openbaar vervoer?
En zet je ook wel eens je smartphone / tablet in om de gpx-track van je tocht te volgen?
Dan heeft deze WalkiTech website altijd wel iets dat je zal interesseren

Walkitech op stap

  • Onze e-Stappers zijn elektronische wandelgidsen, volledig gedocumenteerde gpx-tracks waarbij je niet langer aparte wandelboeken, brochures of pdf-bestanden nodig hebt om te weten wat er onderweg zoal te zien en te beleven valt. Alle info die je nodig hebt zit in je smartphone/tablet en is beschikbaar via wandelapps zoals OsmAnd, ViewRanger, Locus Maps, Komoot en andere. (e-STAPPERs)
  • Onder de rubriek GR Wandelroutes Wallonië publiceren we verslagen over onze tochten op verschillende Waalse GR-routes. (GR Wandelroutes Wallonië)
  • In onze BLOG berichten we over wat ons als wandelaars bezig houdt en interesseert. (BLOG)
  • Tot enkele jaren geleden publiceerden we in het Groteroutepaden tijdschrift Op Weg regelmatig artikels over GR-trein, GR-bus en GR algemene wandeltips (Op Weg tips)

 

Logo1 100

Nieuwsbrief

De Nieuwsbrief informeert je over nieuwe inhoud op de website.

Schakel het javascript in om dit formulier te verzenden

 
 
 
Deze website gebruikt cookies. Sommige zijn noodzakelijk voor de werking van de website, andere helpen om de werking van de website te verbeteren en om bezoekers een betere surfervaring te bezorgen. Je kunt zelf beslissen of je cookies toelaat of niet. Bij weigering zou het kunnen dat niet alle mogelijkheden van de website functioneren.