×

Fout

[SIGPLUS_EXCEPTION_CASE_MISMATCH] Image source root/images/e-Stapper-Dolhain-lus cannot be found with a case-sensitive search but a file system entry root/images/e-Stapper-Dolhain-Lus exists. While some operating systems (e.g. Windows) are case-insensitive, others (e.g. Linux) are case-sensitive in matching file system entries. On this server, the image source must match the file system entry exactly, including character case.

e-STAPPER Limbourg en het Land van Herve

 e STAPPER bestelformulier button

Foto e-STAPPER Limbourg en Land van Herve

 

e-STAPPER profiel

Plaats: Liège - Dolhain   |   Afstand: 18,4 km (inkorting mogelijk)  |   Type: luswandeling   |   Moeilijkheidsgraad: 3 op 5

 

Beschrijving

Vanuit Dolhain in de Vesdervallei stijgt het naar het Land van Herve met zijn altijd groene landschappen, hagen en weidepoortjes. Na heel wat omzwervingen en weidedoorsteken kom je terecht in ruiger gebied om plots weer de Vesdervallei te zien opduiken. Aan de overkant van de rivier gaat het naar de heuvel van waarop de burcht van Limbourg ooit eeuwenlang de streek overheerste, om dan terug af te dalen naar Dolhain. 

De tocht loopt vooral door open landschappen, af en toe wat bos. De streek biedt erg wisselende zichten. Je stapt over nogal wat onverharde paden, maar ook soms langere stukken verharde weg. Enkele passages kunnen er behoorlijk nat bij liggen en ook de vele weidedoorsteken kunnen de schoenen goed nat maken. Vlak is het nooit, met enkele lange dalende en stijgende stukken, maar de hoogteverschillen zijn nooit erg groot.

Tijdens de wandeling komen ondermeer delen van het GR 563 pad (Land van Herve), het Hertog Limburgpad en het Hagenpad aan bod.

 

Kaart / hoogteprofiel

Kaart e-STAPPER Dolhain

Hoogteprofiel e-STAPPER Dolhain

  

Bevoorrading / pitstops

In Dolhain zijn er mogelijkheden om je te bevoorraden en te genieten van zowel een natje als een droogje.

In Limbourg is op de marktplaats een taverne/restaurant met terras. Nabij de 'remparts' vind je ook nog een brasserie met terras.

 

Bereikbaarheid

De tocht start en eindigt in Dolhain. Bereikbaar met de trein of de bus.

Het station Dolhain-Gileppe ligt op de spoorlijn Spa-Géronstère - Aachen tussen Verviers en Welkenraedt. Er stoppen minstens om het uur treinen in beide richtingen, zowel in de week als de weekends. Het station ligt op 700m van het startpunt.

Aan het startpunt ligt de bushalte Dolhain-Place d'Andrimont. TEC bus 725 (Verviers - Eupen) passeert er om het halfuur van maandag tot zaterdag, om het uur op zondag. Ook TEC bus 724 passeert er op zijn rit tussen Verviers en Eupen (maar volgt een ander iets langer traject). Deze bus heeft een lagere ritfrequentie en rijdt niet op zondag.

 

Enkele sfeerbeelden

{gallery}e-Stapper-Dolhain-lus{/gallery}

 

e-STAPPER terug overzicht knop

Welkom op walkitech.be

Verken je graag je eigen land al stappend?
Wandel je daarbij regelmatig langs GR-routes?
Doe je dat liefst met gebruikmaking van het openbaar vervoer?
En zet je ook wel eens je smartphone / tablet in om de gpx-track van je tocht te volgen?
Dan heeft deze WalkiTech website altijd wel iets dat je zal interesseren

Walkitech op stap

  • Onze e-Stappers zijn elektronische wandelgidsen, volledig gedocumenteerde gpx-tracks waarbij je niet langer aparte wandelboeken, brochures of pdf-bestanden nodig hebt om te weten wat er onderweg zoal te zien en te beleven valt. Alle info die je nodig hebt zit in je smartphone/tablet en is beschikbaar via wandelapps zoals OsmAnd, ViewRanger, Locus Maps, Komoot en andere. (e-STAPPERs)
  • Onder de rubriek GR Wandelroutes Wallonië publiceren we verslagen over onze tochten op verschillende Waalse GR-routes. (GR Wandelroutes Wallonië)
  • In onze BLOG berichten we over wat ons als wandelaars bezig houdt en interesseert. (BLOG)
  • Tot enkele jaren geleden publiceerden we in het Groteroutepaden tijdschrift Op Weg regelmatig artikels over GR-trein, GR-bus en GR algemene wandeltips (Op Weg tips)

 

Logo1 100

Nieuwsbrief

De Nieuwsbrief informeert je over nieuwe inhoud op de website.

Schakel het javascript in om dit formulier te verzenden

 
 
 
Deze website gebruikt cookies. Sommige zijn noodzakelijk voor de werking van de website, andere helpen om de werking van de website te verbeteren en om bezoekers een betere surfervaring te bezorgen. Je kunt zelf beslissen of je cookies toelaat of niet. Bij weigering zou het kunnen dat niet alle mogelijkheden van de website functioneren.