e-STAPPER Banneux tussen Vesder en Hoëgne

 e STAPPER bestelformulier button

Foto e-STAPPER Banneux tussen Vesder en Hoëgne

 

e-STAPPER profiel

Plaats: Nessonvaux - Liège   |   Afstand: 18 km (inkorting mogelijk)  |   Type: luswandeling   |   Moeilijkheidsgraad: 3 op 5

 

Beschrijving

Vanuit Nessonvaux volgt de wandeling de zuidflank van de Vesdervallei tot in Fraipont. Je verlaat de vallei en stapt naar het bedevaartsoord Banneux. Langs een mooi beekvalleitje kom je uit bij de rand van het Venster van Theux. Genietend van de panoramische zichten op de Hoëgnevallei gaat het naar Tancrémont om dan terug af te dalen naar de Vesdervallei. Na nog een kuitenbijter bereik je het gehucht Trasenster en daalt het terug af naar Nessonvaux.

De tocht loopt afwisselend door bos en open landschappen. Uitzichten op de Vesder- en de Hoëgnevallei duiken geregeld op. Je stapt over een mix van onverhard en verhard. Sommige passages kunnen er behoorlijk nat bij liggen. Het hoogteprofiel is niet te onderschatten.

Tijdens de wandeling komen ondermeer delen van de GR 5 en GR 573 lange afstandsroutes aan bod.

 

Kaart / hoogteprofiel

 Foto e-STAPPER Banneux tussen Vesder en Hoëgne

 Hoogteprofiel e-STAPPER

  

Bevoorrading / pitstops

In Nessonvaux vind je alleszins een bakker, een supermarkt en zelfs een café.
In Banneux zijn aan het bedevaartsoord zowel restaurants als cafetaria te vinden.
In Tancrémont vind je een taverne met terras. De bakkers zijn in de streek bekend voor hun taarten.

 

Bereikbaarheid

De tocht start en eindigt aan het treinstation van Nessonvaux.
Nessonvaux ligt op de spoorlijn Liège - Verviers. Er stoppen minstens om het uur treinen in beide richtingen, zowel in de week als in weekends. Vanuit Liège-Guillemins duurt de rit 20 minuten, vanuit Verviers Gare Centrale minder dan 15 minuten.

Je kunt de tocht wat inkorten door te starten in Fraipont en te eindigen in Nessonvaux. Fraipont ligt op dezelfde spoorlijn en heeft eveneens een treinhalte.

 

Enkele sfeerbeelden

 

e-STAPPER terug overzicht knop

Welkom op walkitech.be

Verken je graag je eigen land al stappend?
Wandel je daarbij regelmatig langs GR-routes?
Doe je dat liefst met gebruikmaking van het openbaar vervoer?
En zet je ook wel eens je smartphone / tablet in om de gpx-track van je tocht te volgen?
Dan heeft deze WalkiTech website altijd wel iets dat je zal interesseren

Walkitech op stap

  • Onze e-Stappers zijn elektronische wandelgidsen, volledig gedocumenteerde gpx-tracks waarbij je niet langer aparte wandelboeken, brochures of pdf-bestanden nodig hebt om te weten wat er onderweg zoal te zien en te beleven valt. Alle info die je nodig hebt zit in je smartphone/tablet en is beschikbaar via wandelapps zoals OsmAnd, ViewRanger, Locus Maps, Komoot en andere. (e-STAPPERs)
  • Onder de rubriek GR Wandelroutes Wallonië publiceren we verslagen over onze tochten op verschillende Waalse GR-routes. (GR Wandelroutes Wallonië)
  • In onze BLOG berichten we over wat ons als wandelaars bezig houdt en interesseert. (BLOG)
  • Tot enkele jaren geleden publiceerden we in het Groteroutepaden tijdschrift Op Weg regelmatig artikels over GR-trein, GR-bus en GR algemene wandeltips (Op Weg tips)

 

Logo1 100

Nieuwsbrief

De Nieuwsbrief informeert je over nieuwe inhoud op de website.

Schakel het javascript in om dit formulier te verzenden

 
 
 
Deze website gebruikt cookies. Sommige zijn noodzakelijk voor de werking van de website, andere helpen om de werking van de website te verbeteren en om bezoekers een betere surfervaring te bezorgen. Je kunt zelf beslissen of je cookies toelaat of niet. Bij weigering zou het kunnen dat niet alle mogelijkheden van de website functioneren.