e-STAPPER Jalhay op de rand van de Hoge Venen

 e STAPPER bestelformulier button

Foto e-STAPPER Jalhay

 

e-STAPPER profiel

Plaats: Jalhay - Liège   |   Afstand: 18,6 km  |   Type: (semi)luswandeling   |   Moeilijkheidsgraad: 3 op 5

 

Beschrijving

Vanuit Jalhay verken je de rand van de Hoge Venen waar tal van afwaterende beken en rivieren een verrassend landschap geboetseerd hebben. Langs de Ruisseau du Taureau en de Sawe gaat het naar de indrukwekkende Bilisse Rots aan de Statte. Vanaf de Pont de Belleheid volg je een heel eind de Hoëgne stroomafwaarts om dan met zicht op het Hoge Venen plateau terug te keren naar Jalhay.

De tocht loopt vooral door bos met af en toe wat meer open landschappen en mooie uitzichten. De paden zijn meestal onverhard en sommige passages kunnen er behoorlijk nat bij liggen. Het hoogteprofiel is niet te onderschatten.

Tijdens de wandeling volg je verschillende keren stukken van de GR 573 lange afstandsroute.

Opgelet !
De Chemin de la Bourgeoise die je in het begin van de wandeling volgt wordt volledig afgesloten in de periode oktober - december (jachtseizoen). Om dat trajectdeel in die periode te kunnen vermijden bezorgen we je naast de normale gpx-track ook een alternatieve track.
Dat belet niet dat je in het jachtseizoen altijd moet informeren naar mogelijke jachtpartijen die delen van het traject ontoegankelijk kunnen maken. 

 

Kaart / hoogteprofiel

 Screenshot gpx-track

 Screenshot hoogteprofiel

  

Bevoorrading / pitstops

Bij de start van de tocht zijn er geen bevoorradingsmogelijkheden noch pitstops. Die zijn er wel in het centrum van Jalhay als je beslist de alternatieve gpx-track te volgen.
Ongeveer halfweg is er bij de Pont de Belleheid een taverne/restaurant met terras (beperkt open en alleen in de weekends).
Je eindigt de tocht in Jalhay waar wel een hapje en een drankje te vinden zijn.
 

Bereikbaarheid

De tocht start aan de bushalte Jalhay - Château Sage-Homme. Je komt er met TEC bus 390 (Verviers - Rocherath) vanuit Verviers-Centraal.
Volg je de alternatieve gpx-track, dan neem je in Verviers dezelfde bus, maar je stapt uit aan de halte Jalhay Centre. Beide haltes liggen op ongeveer 2 km van mekaar.

Terugkeren doe je met dezelfde bus vanaf de halte Jalhay Centre (ook met de alternatieve gpx-track).

TEC bus 390 rijdt zowel in de week als in de weekends. De rit van en naar Verviers duurt ongeveer 20 minuten.

 

Enkele sfeerbeelden

 

e-STAPPER terug overzicht knop

Welkom op walkitech.be

Verken je graag je eigen land al stappend?
Wandel je daarbij regelmatig langs GR-routes?
Doe je dat liefst met gebruikmaking van het openbaar vervoer?
En zet je ook wel eens je smartphone / tablet in om de gpx-track van je tocht te volgen?
Dan heeft deze WalkiTech website altijd wel iets dat je zal interesseren

Walkitech op stap

  • Onze e-Stappers zijn elektronische wandelgidsen, volledig gedocumenteerde gpx-tracks waarbij je niet langer aparte wandelboeken, brochures of pdf-bestanden nodig hebt om te weten wat er onderweg zoal te zien en te beleven valt. Alle info die je nodig hebt zit in je smartphone/tablet en is beschikbaar via wandelapps zoals OsmAnd, ViewRanger, Locus Maps, Komoot en andere. (e-STAPPERs)
  • Onder de rubriek GR Wandelroutes Wallonië publiceren we verslagen over onze tochten op verschillende Waalse GR-routes. (GR Wandelroutes Wallonië)
  • In onze BLOG berichten we over wat ons als wandelaars bezig houdt en interesseert. (BLOG)
  • Tot enkele jaren geleden publiceerden we in het Groteroutepaden tijdschrift Op Weg regelmatig artikels over GR-trein, GR-bus en GR algemene wandeltips (Op Weg tips)

 

Logo1 100

Nieuwsbrief

De Nieuwsbrief informeert je over nieuwe inhoud op de website.

Schakel het javascript in om dit formulier te verzenden

 
 
 
Deze website gebruikt cookies. Sommige zijn noodzakelijk voor de werking van de website, andere helpen om de werking van de website te verbeteren en om bezoekers een betere surfervaring te bezorgen. Je kunt zelf beslissen of je cookies toelaat of niet. Bij weigering zou het kunnen dat niet alle mogelijkheden van de website functioneren.