e-STAPPER Fraipont: in en rond de Vesdervallei

 e STAPPER bestelformulier button

Foto e-STAPPER Fraipont

 

e-STAPPER profiel

Plaats: Fraipont - Liège   |   Afstand: 16,9 km (inkortingen mogelijk)  |   Type: luswandeling   |   Moeilijkheidsgraad: 3 op 5

 

Beschrijving

De tocht verkent zowel een stuk zuidelijke als noordelijke wand van de Vesdervallei, de scheiding tussen het Land van Herve en de Ardennen.
Vanuit Fraipont stijg je langs verrassende paden goed 100m hoger naar een mooi uitzichtpunt over de Vesdervallei. Door overwegend bos gaat het verder op en af tot de eerste huizen van de wijk La Croisette om dan af te dalen naar Trooz, terug aan de Vesder. Voorbij de zo uit een Harry Potter film weggelopen La Fenderie site klimt het door bos en weides naar Forêt, een nog mooi bewaard dorpje waar gras en schaduwrijke bomen bij het oude kerkje tonen hoe een dorpsplein gezellig kan zijn. In het volgende dorp, Saint-Hadelin, zijn kerk en omgeving zelfs beschermd als dorpszicht. Door weides en klimhekjes daalt het via het gehuchtje Gelivaux en nog wat bos terug af naar de Vesdervallei en Fraipont.

De tocht loopt afwisselend door bos en weidelandschappen met mooie uitzichten. De paden zijn meestal onverhard met ook enkele weide passages. Het hoogteprofiel is niet te onderschatten.

Tijdens de wandeling volg je eerst een stuk van een weinig bekende GR verbindingsroute tussen Fraipont en Esneux. Fraipont zelf ligt op de bekende internationale GR 5 route die ook dicht langs Saint-Hadelin passeert. Tussen Trooz en Fraipont volg je even een paar stukjes van de GR 573 route.

De tocht kan op verschillende plaatsen ingekort worden.

 

Kaart / hoogteprofiel

 track e-STAPPER Fraipont

 Hoogteprofiel e-STAPPER Fraipont

  

Bevoorrading / pitstops

Noch bij start / aankomst, noch tijdens de tocht zijn er bevoorradingsmogelijkheden of pitstops. Neem voldoende voedsel en drank mee bij je vertrek.
In Trooz, iets voorbij het treinstation vind je wel een restaurant / taverne en enkele winkelmogelijkheden, maar je moet even van de route afwijken.
 

Bereikbaarheid

De tocht start en eindigt aan de de treinhalte Fraipont. Je komt er met de stoptrein die rijdt tussen Liège Guillemins en Verviers - Centraal. Reken ongeveer 15 minuten trein zowel vanuit Liège als vanuit Verviers. De trein rijdt om het uur, zowel in de week als in het weekend.

 

Enkele sfeerbeelden

 

e-STAPPER terug overzicht knop

Welkom op walkitech.be

Verken je graag je eigen land al stappend?
Wandel je daarbij regelmatig langs GR-routes?
Doe je dat liefst met gebruikmaking van het openbaar vervoer?
En zet je ook wel eens je smartphone / tablet in om de gpx-track van je tocht te volgen?
Dan heeft deze WalkiTech website altijd wel iets dat je zal interesseren

Walkitech op stap

  • Onze e-Stappers zijn elektronische wandelgidsen, volledig gedocumenteerde gpx-tracks waarbij je niet langer aparte wandelboeken, brochures of pdf-bestanden nodig hebt om te weten wat er onderweg zoal te zien en te beleven valt. Alle info die je nodig hebt zit in je smartphone/tablet en is beschikbaar via wandelapps zoals OsmAnd, ViewRanger, Locus Maps, Komoot en andere. (e-STAPPERs)
  • Onder de rubriek GR Wandelroutes Wallonië publiceren we verslagen over onze tochten op verschillende Waalse GR-routes. (GR Wandelroutes Wallonië)
  • In onze BLOG berichten we over wat ons als wandelaars bezig houdt en interesseert. (BLOG)
  • Tot enkele jaren geleden publiceerden we in het Groteroutepaden tijdschrift Op Weg regelmatig artikels over GR-trein, GR-bus en GR algemene wandeltips (Op Weg tips)

 

Logo1 100

Nieuwsbrief

De Nieuwsbrief informeert je over nieuwe inhoud op de website.

Schakel het javascript in om dit formulier te verzenden

 
 
 
Deze website gebruikt cookies. Sommige zijn noodzakelijk voor de werking van de website, andere helpen om de werking van de website te verbeteren en om bezoekers een betere surfervaring te bezorgen. Je kunt zelf beslissen of je cookies toelaat of niet. Bij weigering zou het kunnen dat niet alle mogelijkheden van de website functioneren.