Gps tracks van GR paden in Wallonië vrij beschikbaar

We hebben er lang op gewacht, maar nu is het dan toch zo ver.
De Waalse GR organisatie stelt de tracks van haar GR-paden vrij beschikbaar op haar website.

Na Nederland en Vlaanderen blijkt nu ook de Waalse GR organisatie bereid om de gps-tracks van haar GR-trajecten vrij te geven.
Het zijn vooral de bezorgdheid om de reputatie en de kwaliteit van het concept 'GR' die deze beslissing verantwoorden. Tracks van GR-routes worden overal en op oncontroleerbare wijze te grabbel gegooid. De kwaliteit en de juistheid van die tracks is dikwijls van een bedroevend niveau. Geïnteresseerden die daarmee wandeltochten ondernemen raken ontgoochelt en dat straalt negatief af op het GR imago.
Organisaties zoals GRSentiers in Wallonië doen er nochtans alles aan om hun product en dienstverlening op een kwalitatief hoogstaand niveau te houden. Er worden heel wat inspanningen geleverd om de bewegwijzering op het terrein in orde te houden, om verzorgde topogidsen uit te geven en het publiek juist te informeren. Het alsmaar toenemend gebruik van gps-technologie bij het wandelen langs GR-paden eist dat de kwaliteitszorg nu ook op dit domein doorgetrokken wordt.
Als ontwerperdownload gpx van Waalse GRs en behoeders van de GR-paden zijn zij het best geplaatst om ervoor te zorgen dat de gps-tracks van hun trajecten ten allen tijde correct en uptodate zullen zijn. Gedaan met het internet af te schuimen naar tracks van de Waalse GR-routes. Vanaf nu kunnen we terecht bij grsentiers.org!

Je vindt de tracks op hun website onder het menu Randonnées - Topo-guides. Selecteer een topogids uit de lijst. Er verschijnt een beschrijving met verschillende tabs erboven (En savoir plus, Fiche technique, Mises à jour, GPX). Selecteer de GPX tab en daar kun je het gpx-bestand van het GR-traject downloaden.
Het trackbestand bevat naast het volledige hoofdtraject meestal ook alle verbindingen en varianten die in de topogids beschreven worden. Handig is dat ook de referentiepunten die in de topogids gebruikt worden op de track aangeduid zijn.

download gpx van Waalse GR

Stop eens een Waalse GR in je smarphone! 

 

Facebook

Nieuwsbrief registratie

Met de Nieuwsbrief blijf je makkelijk op de hoogte van onze activiteiten en van nieuwe inhoud op de website. De Nieuwsbrief wordt enkel gestuurd als er iets te melden valt.

Ik stem ermee in om mijn persoonlijke gegevens te verzamelen, op te slaan en te gebruiken voor de verzending van de Nieuwsbrief. Lees het privacybeleid

Help ons spam te voorkomen en vul het resultaat van de som in!

captcha

() Verplichte velden

×

Door verder te surfen op deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies voor een betere surfervaring, voor bezoekers statistieken en voor het linken met sociale media. U kunt dit ook weigeren.