Alle info over GR "Trappistenabdijen" nu beschikbaar

De nieuwe Waalse GR "Trappistenabdijen" is nu niet alleen meer op het terrein bewegwijzerd, ook topogids en gpx-tracks zijn beschikbaar.
Primeur: de topogids komt er enkel in elektronische vorm, en er komt naast een Franstalige versie ook een Nederlandse, een Engelse en zelfs een Duitse!

grtrappist2

Zoals we eerder al berichtten werd in Wallonië een nieuwe thematische GR-route uitgestippeld tussen de 3 Waalse trappistenbier-producerende abdijen. De route kwam tot stand als een samenwerking tussen de Waalse GR organisatie en de Waalse Regio. De nieuwe route maakt vooral gebruik van al bestaande GR-trajecten die waar nodig met elkaar verbonden werden.

De in totaal 290 km lange GR wordt beschreven in 2 topogidsen.
Deel 1 gaat van Chimay naar Rochefort, 174 km, en maakt gebruik van bestaande trajecten op de GR 125, 126, 129, 575/576 en 577 routes.
Deel 2 verbindt Rochefort met Orval, 116 km, en loopt over de GR 577 en 129 routes.
In de topogidsen vindt je zoals gewoonlijk de wegbeschrijvingen in 2 richtingen, de kaarten, alsook toeristische en praktische info.
Zoals we ondertussen ook al gewoon zijn kun je de gpx-tracks van beide delen gratis downloaden van de grsentiers.org website.

Wat de topogidsen betreft zorgt de Waalse GR organisatie dit keer wel voor een primeur. De gidsen komen er niet in de traditionele papiervorm, je kunt ze alleen maar downloaden als pdf-bestand. Dat kun je dan zelf afdrukken, of gewoon lezen en volgen op je pc, smartphone of tablet.
Leden van de Waalse GR organisatie kunnen de pdf-bestanden gratis downloaden. Niet-leden betalen 5 Euro per topogids, toch al een groot verschil met de normale prijs van 16 Euro voor een papieren topogids.

En nog een primeur... de pdf-topogidsen komen er niet alleen in een Franstalige versie. Nog dit jaar zullen geïnteresseerden ook een Nederlandstalige en Engelstalige versie kunnen bekomen. In 2018 volgt dan nog een Duitstalige versie.

De topogidsen van de Waalse GR "Trappistenabdijen" kun je bestellen via de webshop op https://grsentiers.org. Via e-mail krijg je dan de link waar je het pdf-bestand kunt downloaden.

Daar moeten we toch een trappist op drinken!
(de officiële benaming is "Sentier GR des Abbayes Trappistes de Wallonie", afgekort als SAT. Let toch maar op dat het niet de ZAT-route wordt...)

 

Facebook

Nieuwsbrief registratie

Met de Nieuwsbrief blijf je makkelijk op de hoogte van onze activiteiten en van nieuwe inhoud op de website. De Nieuwsbrief wordt enkel gestuurd als er iets te melden valt.

Ik stem ermee in om mijn persoonlijke gegevens te verzamelen, op te slaan en te gebruiken voor de verzending van de Nieuwsbrief. Lees het privacybeleid

Help ons spam te voorkomen en vul het resultaat van de som in!

captcha

() Verplichte velden

×

Door verder te surfen op deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies voor een betere surfervaring, voor bezoekers statistieken en voor het linken met sociale media. U kunt dit ook weigeren.