Adventure tape: onmisbaar in de rugzak?

Tentstok gekraakt? Schoenzool los? Wasdraad nodig? Veldfles lek? Draagriem van je rugzak los? Slaapzak strakker inpakken? Met Adventure Tape zou je dat allemaal en nog veel meer onmiddellijk kunnen fixen.

AdventureTape

Het zit in een plat rond metalen doosje van amper 8cm diameter en moet het volgende onmisbaar attribuut worden voor outdoor fanaten: Adventure Tape. Of het dat effectief ook zal worden, dat valt nog af te wachten.

Adventure Tape hoort thuis in de categorie 'repair kits' en lijkt qua eigenschappen best op een kruising tussen een rol plakband (ducktape), een stuk elastiek en een stuk touw, alhoewel het toch ook weer iets totaal anders is.
AdventureTape1Met een stevig stuk ducktape kun je al heel wat reparatiewerk verrichten, maar het heeft ook nogal wat nadelen. Na een tijd kan het een kleverig boeltje worden, het slijt of scheurt makkelijk, is dikwijls niet of weinig waterbestendig en -dicht, kleeft niet op alles, kan sporen nalaten of materialen zelfs beschadigen bij terug verwijderen, en - heel belangrijk - het is niet herbruikbaar.
Een stuk elastiek is dan weer erg beperkt in zijn toepassingsmogelijkheden en bovendien moeilijk te hanteren.
Touw kan wel erg stevig zijn, maar rekt niet, kan niet waterdicht maken en neemt nogal wat plaats in.

Adventure Tape claimt al die nadelen niet te hebben. Het ziet er uit als een plat plastic lint, netjes opgerold, passend in het doosje.
Er wordt geen gebruik gemaakt van kleefstof. Door zijn structuur blijft het materiaal wel vastzitten aan zichzelf als het ergens omheen gewikkeld wordt. Toch al een eerste nadeel: het is niet bruikbaar om er bvb. gaten of scheuren in je luchtmatras of tentzeil mee te dichten. Het dient om er iets mee te omwikkelen en/of vast te maken.
Het is een waterdicht en waterbestendig materiaal. Je zou er je lekke veldfles kunnen mee dichten en het gebruiken voor allerlei toepassingen waar water komt bij kijken (regen, vocht, objecten vasthechten op of in een surfboard, kano, ...).
Adventure Tape is rekbaar tot 8 keer zijn oorspronkelijke lengte, je komt er dus al een heel eind mee. Bovendien krimpt het terug tot zijn oorspronkelijke lengte als je het verwijdert na gebruik, zodat je het netjes terug kunt oprollen en in het doosje opbergen. Als het materiaal bevuild is, kun je het eenvoudig in water reinigen.
AdventureTape2De Tape zou veel minder aan slijtage onderhevig zijn (bvb. door schuren) en minder makkelijk afbreken door zijn rekbaarheid. Hoe zwaar je de tape dan wel kunt belasten, dat is niet duidelijk.
Het materiaal is bestand tegen temperaturen tot -20°C. Over hittebestendigheid vonden we geen gegevens.
En - zoals eerder al duidelijk werd - is de Adventure Tape herbruikbaar.

Een video maakt de werking en toepassing van Adventure Tape al heel wat duidelijker: https://youtu.be/jRzJzcAk4S4
Het product maakt momenteel nog het onderwerp uit van een kickstarter campagne. Het gestelde financieringsdoel zou echter al ruimschoots bereikt zijn.
De producent plant de tape in 3 breedtes aan te bieden, 9mm, 18mm en 43mm, telkens in een lengte van 3,6m.

Onze beoordeling:

Adventure Tape is alleszins niet de universele 'repair kit' die het beweert te zijn, maar zal met zijn bijzondere eigenschappen en zijn compacte opbergvorm zeker heel wat outdoor sporters en avonturiers weten te verleiden. En waarom ook niet?
Toch zijn we niet van plan om onze naald- en draad kit, tent- en slaapmat repair kit en een stuk touw voortaan thuis te laten, zelfs niet met een doosje Adventure Tape in de bagage.

(dit artikel is gebaseerd op een news-item van newatlas.com dat op zijn beurt een persmededeling van Adventure Tape weergeeft)

Tags: ,
Facebook

Nieuwsbrief registratie

Met de Nieuwsbrief blijf je makkelijk op de hoogte van onze activiteiten en van nieuwe inhoud op de website. De Nieuwsbrief wordt enkel gestuurd als er iets te melden valt.

Ik stem ermee in om mijn persoonlijke gegevens te verzamelen, op te slaan en te gebruiken voor de verzending van de Nieuwsbrief. Lees het privacybeleid

Help ons spam te voorkomen en vul het resultaat van de som in!

captcha

() Verplichte velden

×

Door verder te surfen op deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies voor een betere surfervaring, voor bezoekers statistieken en voor het linken met sociale media. U kunt dit ook weigeren.