Kampeerstoofje op elektriciteit

De Morphcooker beweert het eerste elektrisch alternatief te zijn voor de kampingvuurtjes op gas. Het toestelletje biedt wel wat voordelen, maar of het de lightweight trekkers zal kunnen overtuigen laten we in het midden.  

morphcooker

De Morphcooker ziet er goed uit.
Ingepakt meet het Solo model nauwelijks 15 x 15 x 2 cm en weegt het 350 gram.
Je kunt er mee koken en bakken en het laat zich handig reinigen. Je kunt het zelfs gebruiken als bed(slaapzak)warmer of om jezelf warm te houden.

Dat de Morphcooker op een elektrische batterij werkt maakt het toestel een stuk veiliger en universeler te gebruiken dan de traditionele campingvuurtjes op gas.
Je kunt geen last hebben van wind of regen die de vlam dooft en je kunt het zelfs in je tent gebruiken zonder brand of CO-vergiftiging te riskeren (wel opletten voor je grondzeil!).
De batterij kun je opladen in je auto, in een stopcontact of zelfs met draagbare zonnepaneeltjes. De batterij is voorzien van een lamp en je kunt ze ook gebruiken om er andere apparaten zoals je smartphone mee van stroom te voorzien.
Ook belangrijk voor sommigen: je kunt de Morphcooker inclusief batterij meenemen op het vliegtuig. Ter plaatse hoef je niet meer op zoek te gaan naar passende gaspatronen.

Enig nadeel lijkt ons het gewicht van de batterij. Leightweight backpackers zullen het niet graag horen: 750 gram! (14 x 2 cm).

Dat neemt niet weg dat de Morphcooker menige trekker - kampeerder zal kunnen bekoren. Denk maar aan fietskampeerders, stappers die de tent ergens kunnen laten staan of kortere trekkings met volledige backpack.

Op dit ogenblik is de Morphcooker nog een Kickstarter project: 
https://www.kickstarter.com/projects/1103525718/morphcooker-the-all-in-one-electric-camp-stove?
Het financieringsdoel is al behaald. De richtprijs voor de eenvoudigste uitvoering is 105 $ (89 €), maar die prijs slaat op het iets grotere Family model.
Leverbaarheid: als alles goed gaat vanaf maart 2018.

Meer gedetailleerde info en een filmpje vind je op dezelfde Kickstarter pagina.

Hopen maar dat dit handig en vooral veilig campingstoofje de weg naar het grote publiek vindt.

 

Tags: ,
Facebook

Nieuwsbrief registratie

Met de Nieuwsbrief blijf je makkelijk op de hoogte van onze activiteiten en van nieuwe inhoud op de website. De Nieuwsbrief wordt enkel gestuurd als er iets te melden valt.

Ik stem ermee in om mijn persoonlijke gegevens te verzamelen, op te slaan en te gebruiken voor de verzending van de Nieuwsbrief. Lees het privacybeleid

Help ons spam te voorkomen en vul het resultaat van de som in!

captcha

() Verplichte velden

×

Door verder te surfen op deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies voor een betere surfervaring, voor bezoekers statistieken en voor het linken met sociale media. U kunt dit ook weigeren.