Stop een e-STAPPER in je smartphone of tablet

Elektronische wandelgids

e-STAPPERs zijn wandelgidsen, maar dan in elektronische vorm.  Je installeert ze op je smartphone of tablet met de OSMAND app.

Een e-STAPPER is meer dan een simpele wandeltrack. Die laatste toont je wel de te volgen weg, maar bevat verder geen enkele documentatie over wat er onderweg zoal te zien en te beleven valt. Een e-STAPPER bevat die documentatie wel.

Je volgt de track met je positie-aanduiding op de kaart. Ster-symbolen tonen waar informatie aan de track toegevoegd is. Het kan gaan om een uitleg bij een bezienswaardigheid, een opmerking over de te volgen weg, of over een uitzichtpunt. Het kunnen ook aanduidingen zijn van een pitstop, een logies, een restaurant, of ze bevatten een verwijzing naar een website of een foto. Gecombineerd met alle informatie en mogelijkheden die de OSMAND navigatie-app je biedt, beschik je onderweg met je smartphone of je tablet over alles wat je nodig hebt om volop te genieten van je e-STAPPER.

 

een e-STAPPER met track en interessepunten

 
Altijd de moeite waard

De e-STAPPERs zijn originele wandelingen in België. Ze zijn gebaseerd op onze jarenlange verkenning van de paden die België doorkruisen.
We zoeken de mooiste, interessantste en avontuurlijkste plekjes op. Tijdens de tochten kom je zowel GR-paden als lokale wandelroutes en zelf uitgezochte paden tegen.

 

e-STAPPER foto

 
Openbaar vervoer

Een e-STAPPER is altijd bereikbaar met openbaar vervoer.
Of het nu een lustocht is, of een tocht in lijn, je komt er altijd met trein, tram en/of bus, en je raakt er ook op die manier weer weg.

Voor elk wat wils - Overzichtkaart - Lijst

Iedereen kan zijn gading vinden in het e-STAPPERs aanbod. Ze variëren van korte tot langere tochten, ze lopen in lus of in lijn, ze bezoeken de mooiste stukjes natuur of stellen boeiende stadsontdekkingen voor, ze zijn vlak, heuvelend of hebben een stevig hoogteprofiel.
Een overzichtkaart toont waar de beschikbare e-STAPPERs zich situeren. Je kunt ze ook selecteren uit een lijst bij de overzichtkaart.

 

e Stapper uitleg bezienswaardigheden

 
Steekkaart

Iedere e-STAPPER heeft een steekkaart. Die geeft je de nodige informatie over de tocht: plaats, bereikbaarheid, afstand, lus of in lijn, moeilijkheidsgraad, kaart, hoogteprofiel, korte beschrijving, bevoorradingsmogelijkheden / pitstops en enkele foto's.
Vanaf de steekkaart kun je de e-STAPPER downloaden.

Een e-STAPPER downloaden

De download bezorgt je volgende bestanden:

  • De e-STAPPER zelf (een gpx-bestand);
  • De info die je ook op de steekkaart van de e-STAPPER vindt (een pdf-bestand);
  • En de nodige instructies om de e-STAPPER te importeren in de OSMAND app op je smartphone / tablet (een pdf-bestand).

     

e Stapper track op detailkaart

 
Meer uitleg

Om optimaal van een e-STAPPER te genieten is er een pagina met uitleg en tips over het gebruik van je smartphone met de OSMAND smartphone/tablet app.
Om de OSMAND app helemaal te doorgronden en onder de knie te krijgen, kan je bij ons ook altijd een OSMAND workshop volgen. 

En nu op stap !

We wensen je alvast leuke en boeiende e-STAPPER tochten!

 

Door verder te surfen op deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies voor een betere surfervaring, voor bezoekers statistieken en voor het linken met sociale media. U kunt dit ook weigeren.