Stop een e-STAPPER in je smartphone of tablet

Elektronische wandelgids

e-Stappers zijn wandelgidsen, maar dan in elektronische vorm.  Je installeert en volgt ze op je smartphone of tablet met een wandel- en navigatieapp zoals OsmAnd (*).

Een e-Stapper is meer dan een wandeltrack. De meeste tracks tonen je wel de te volgen weg, maar bevatten verder geen enkele documentatie over wat er onderweg zoal te zien en te beleven valt. Een e-Stapper bevat die documentatie wel.

Je volgt de track met je positie-aanduiding op de kaart. Ster-symbolen tonen waar informatie aan de track toegevoegd is. Het kan gaan om een uitleg bij een bezienswaardigheid, een opmerking over de te volgen weg, of andere nuttige info zoals eventueel aanduidingen van een pitstop, een logies, een restaurant, een treinstation, een bushalte... Ze kunnen ook een verwijzing bevatten naar een website of een foto. Gecombineerd met alle informatie en mogelijkheden die de navigatie-app je biedt, beschik je onderweg met je smartphone / tablet over alles wat je nodig hebt om volop te genieten van je e-Stapper.

 

een e-STAPPER met track en interessepunten

 

Altijd de moeite waard

De e-Stappers zijn originele wandelingen in België. Ze zijn gebaseerd op onze jarenlange verkenning van de paden die België doorkruisen.
We zoeken de mooiste, interessantste en avontuurlijkste plekjes op. Tijdens de tochten komen zowel GR-paden als lokale wandelroutes en zelf uitgezochte paden aan bod.

 

e-STAPPER foto

 

Openbaar vervoer

Een e-Stapper is altijd bereikbaar met openbaar vervoer.
Een lustocht of een tocht in lijn, je komt er altijd met trein, tram en/of bus, en je raakt er ook op die manier weer weg.

 

Voor elk wat wils - Overzichtskaart - Lijst

Iedereen kan zijn gading vinden in het e-Stappers aanbod.
Ze variëren van korte tot langere tochten, ze lopen in lus of in lijn, ze bezoeken de mooiste stukjes natuur of stellen boeiende stadsontdekkingen voor, ze zijn vlak, heuvelend, of hebben een stevig hoogteprofiel.
Overzichtskaarten per streek tonen waar de e-Stappers zich situeren. Onder de kaart wordt ook nog een lijst van de e-Stappers getoond.

 

e Stapper uitleg bezienswaardigheden

 

Steekkaart

Iedere e-Stapper heeft een steekkaart. Die bevat de nodige informatie over de tocht: plaats, bereikbaarheid, afstand, lus of in lijn, moeilijkheidsgraad, kaart, hoogteprofiel, korte beschrijving, bevoorradingsmogelijkheden / pitstops en enkele foto's.
Vanaf de steekkaart kun je de e-Stapper downloaden.

 

Een e-STAPPER downloaden

De download bezorgt je een gpx-bestand (de e-Stapper) dat alle nodige informatie bevat.
Je moet de e-Stapper alleen nog installeren (importeren) in de navigatie-app op je smartphone of tablet.

Sommige e-Stappers kan je inkorten. De steekkaart toont dan meerdere afstanden.
In dat geval bezorgt de download je minstens 2 gpx-bestanden: het hoofdtraject en het ingekort traject. Installeer beide bestanden op je toestel. Je kan dan tijdens de tocht nog altijd van het ene op het andere gpx-bestand overschakelen.

 

e Stapper track op detailkaart

 

Meer uitleg

Om optimaal te genieten van je e-Stapper lees je best de twee pagina's met uitleg en tips over het gebruik van je smartphone in combinatie met de OsmAnd smartphone/tablet app.

(*) De e-Stapper gpx-bestanden werken optimaal met de OsmAnd app.
We hebben ze ook getest met andere apps zoals ViewRanger, Locus Map en GPX Viewer. Belangrijk is dat het een app is waarmee je de volledige inhoud van de POI's te zien krijgt. 

 

En nu op stap !

We wensen je alvast leuke en boeiende e-STAPPER tochten!

 
 
 
Deze website gebruikt cookies. Sommige zijn noodzakelijk voor de werking van de website, andere helpen om de werking van de website te verbeteren en om bezoekers een betere surfervaring te bezorgen. Je kunt zelf beslissen of je cookies toelaat of niet. Bij weigering zou het kunnen dat niet alle mogelijkheden van de website functioneren.