e-Stappers in de stad Antwerpen

Ontdek je eigen land!

In Antwerpen-stad kom je regelmatig GR-tekens tegen. Ze zorgen voor de verbinding tussen GR-routes zoals GR 5A (Ronde Vlaanderen), GR 12 (Amsterdam - Brussel - Parijs), GR 5 (Noordzee - Middellandse Zee) en GR 565 (Sniederspad), allemaal lange-afstandstrajecten die wel langs, maar niet door de stad lopen. Die verbindingsroutes zijn ideaal om ook de binnenstad wat grondiger te leren kennen.

De GR-tekens staan er wel, maar er is tot nu toe geen gedocumenteerde wandelgids over beschikbaar. Die lacune vullen we graag op met e-Stappers. Alle beziens- en wetenswaardigheden onderweg zijn uitgebreid gedocumenteerd in het e-Stapper gpx bestand. Een stadsgids in smartphone formaat!

Momenteel zijn beschikbaar:

 • Het volledige GR Antwerpen Rondom traject, opgesplitst in een deel 1 en 2. Deel 1 is uitgebreid met een ommetje langs het nieuwe Havenhuis en het Droogdokkenpark.
 • Het GR Antwerpen Oost-West traject.

Enkel het GR Antwerpen Noord-Zuid traject staat nog in de steigers.

   

  Kies een e-Stapper

  Op de kaart zie je waar de e-Stappers (blauwe-druppel icoon) zich situeren. Klik op een e-Stapper icoon en er verschijnt een pop-up venster met de naam en wat beknopte informatie zoals plaats, lengte, lus of tocht in lijn, moeilijkheidsgraad. 
  Door op de link in het pop-up venster te klikken open je de steekkaart van de e-Stapper. Daar krijg je meer details en kun je de e-Stapper downloaden.

  Rechts van de kaart staat een alfabetische overzichtslijst van de e-Stappers. Die toont dezelfde info als het pop-up venster op de kaart. Zo kun je ook vanuit de lijst de steekkaart van een e-Stapper openen.

   
   
   
  Deze website gebruikt cookies. Sommige zijn noodzakelijk voor de werking van de website, andere helpen om de werking van de website te verbeteren en om bezoekers een betere surfervaring te bezorgen. Je kunt zelf beslissen of je cookies toelaat of niet. Bij weigering zou het kunnen dat niet alle mogelijkheden van de website functioneren.