e-STAPPER Antwerpen Oost-West

 e-Stapper Antwerpen Oost-West

e-STAPPER profiel

Plaats: Antwerpen stad   |   Afstand: 9,3 km  |   Type: tocht in lijn   |   Moeilijkheidsgraad: 1 op 4

 

Beschrijving

Van op de Linkeroever dwars door de stad stappen tot in het Rivierenhof. Amper 9 km, maar er valt zoveel te zien en te beleven dat je er makkelijk 4 à 5 uren mee zoek brengt.
De foto's verder op deze webpagina tonen een beperkte greep van wat je allemaal tegenkomt op deze wandeling. In het stadscentrum komen heel wat toeristische trekpleisters aan bod, maar je ontdekt ook het veel rustiger Borgerhout met zijn mini-Reuzenpoort, om na het oversteken van de Singel en de Ring te eindigen in het groen van het Rivierenhof. 
Het is eens een andere manier om 't Stad van A te ontdekken.

De tocht volgt de rood-witte GR-tekens van de stads-GR Antwerpen Oost-West. In een stadsomgeving is de GR-bewegwijzering niet altijd even makkelijk te spotten. Hou vooral je gpx-track in de gaten.

 

Kaart / track / hoogteprofiel

(de kaart toont enkel de track van de e-Stapper, niet de info - POI's die je wel in het e-Stapper gpx-bestand vindt)

 Hoogteprofiel

  

Bevoorrading / pitstops

Winkels, cafés/restaurants, terrassen ... in een stadsomgeving zoals Antwerpen zijn ze in overvloed aanwezig.

Rustbanken kom je geregeld tegen op pleinen en pleintjes. In het tweede deel van de wandeling kun je zelfs enkele picknickbanken spotten.

 

Bereikbaarheid

Je start op Linkeroever bij de ingang van de voetgangerstunnel. Je komt er best vanuit de metrostations in het centrum bij het Centraal Station.
Metrostation Astrid: tram 3 richting Linkeroever naar P&R Melsele, of tram 5 naar P&R Linkeroever;
Metrostation Diamant: tram 15 naar P&R Linkeroever, of tram 9 naar P&R Linkeroever;
Metrostation Opera: trams 3, 5, 9 en 15 stoppen er allemaal.
Uitstappen in het metrostation Van Eeden waar de 4 trams allemaal passeren.

Vanaf het eindpunt Kasteel Rivierenhof is het 100 m stappen tot op de Turnhoutsebaan waar je aan de halte Venneborg tram 10 kunt nemen om terug te keren naar de metrostations Astrid en Opera.
Aan de halte Venneborg stoppen ook de bussen 410, 411 en 412 die je eveneens naar de Rooseveltplaats of het Astridplein (centraal station) brengen.

 

Enkele sfeerbeelden

 

e STAPPER download button

 

e-STAPPER terug overzicht knop

 
 
 
Deze website gebruikt cookies. Sommige zijn noodzakelijk voor de werking van de website, andere helpen om de werking van de website te verbeteren en om bezoekers een betere surfervaring te bezorgen. Je kunt zelf beslissen of je cookies toelaat of niet. Bij weigering zou het kunnen dat niet alle mogelijkheden van de website functioneren.