e-STAPPER Antwerpen Rondom deel 1

 e-Stapper Antwerpen Rondom deel 1

e-STAPPER profiel

Plaats: Antwerpen stad   |   Afstand: 14,5 of 11,2 km  |   Type: tocht in lijn   |   Moeilijkheidsgraad: 1 op 4

 

Beschrijving

Deel 1 van een 27 km lange wandeling rond de stad Antwerpen. Een ongewone ontdekkingstocht die toont dat Antwerpen zoveel meer is dan de Meir, de Zoo en het MAS.
Vanuit het Rivierenhof gaat het richting Sportpaleis, Park Spoor Noord, het Eilandje en het gloednieuwe Havenhuis. Via het stilaan vorm krijgende Droogdokkenpark en het MAS stap je langs de Schelde en het Steen, door het volkse Sint-Andrieskwartier naar het trendy Zuid om in het zicht van het Vlinderpaleis te eindigen op de Amerikalei.
Ondanks de korte afstand is dit geen "walk in the park". Onderweg is er zoveel te beleven en te zien dat je er best een dagvullende uitstap van maakt. Ga op in de vele altijd weer andere gezichten van de stad, vergeet de tijd op een terras, en doorgrond de stad waarover iedereen wel een andere mening heeft. 

Na bijna 6 km stappen kun je beslissen om de wandeling al of niet in te korten met zo'n 3 km.

De tocht volgt de GR-tekens van de Antwerpen Rondom route met een uitbreiding die ook het nieuwe woon- en recreatieproject ten noorden van de stad verkent. In een stadsomgeving is de GR-bewegwijzering niet altijd even makkelijk te spotten. Hou vooral je gpx-track in de gaten.

 

Kaart / track / hoogteprofiel

(de kaart toont enkel de track van de e-Stapper, niet de info - POI's die je wel in het e-Stapper gpx-bestand vindt)

 Hoogteprofiel

  

Bevoorrading / pitstops

In een stadsomgeving zoals Antwerpen vind je overal wel winkels, café/restaurants en terrassen.

 

Screenshots uit de e-Stapper

 

Bereikbaarheid

De tocht start aan het Kasteel Rivierenhof in Deurne. Kom je met trein of bus naar centrum Antwerpen, neem dan best tram 10 richting Wijnegem in het metrostation Opera of Astrid. Na 15 à 20 min. stap je af aan de halte Deurne Venneborg. Je stapt daar het park Rivierenhof in en enkele minuten later sta je bij het Kasteel Rivierenhof.
Aan de halte Venneborg stoppen ook de bussen 410, 411 en 412 die je kunt nemen op de Rooseveltplaats of op het Astridplein (centraal station).

De wandeling eindigt op het Zuid op de Amerikalei waar je tramhalte Bres vindt. Tram 10 brengt je in nog geen 10 min. terug naar de metrostations Opera en Astrid. Tram 1 gaat eveneens die richting uit, maar dan moet je voor het centrale bus- en treinstation wel uitstappen aan de Rooseveltplaats.

 

Enkele sfeerbeelden

 

e STAPPER download button

 

 

 
 
 
Deze website gebruikt cookies. Sommige zijn noodzakelijk voor de werking van de website, andere helpen om de werking van de website te verbeteren en om bezoekers een betere surfervaring te bezorgen. Je kunt zelf beslissen of je cookies toelaat of niet. Bij weigering zou het kunnen dat niet alle mogelijkheden van de website functioneren.