e-STAPPER Antwerpen Rondom deel 2

 e-Stapper-Antwerpen-Rondom-2

e-STAPPER profiel

Plaats: Antwerpen stad   |   Afstand: 13,2 km  |   Type: tocht in lijn   |   Moeilijkheidsgraad: 1 op 4

 

Beschrijving

Deel 2 van een 27 km lange wandeling rond de stad Antwerpen. Een ongewone ontdekkingstocht die toont dat Antwerpen zoveel meer is dan de Meir, de Zoo en het MAS.
Vanaf de Amerikalei gaat het naar de deftige Markgravelei en de groene oase Hof Van Leysen. Eenmaal de Mastvest en de Tentoonstellingswijk voorbij doorkruis je het Nachtegalenpark om via de smalle groengordel langs de Ring uit te komen bij de Berchembrug. Van het natuurgebiedje Wolvenberg naar de architectuurparels van de Cogels-Osylei is maar een stapje. Je eindigt in Deurne bij het Kasteel Rivierenhof waar deel 1 van deze e-Stapper Rondje Antwerpen startte. De cirkel is rond. 
Ondanks de korte afstand is dit geen "walk in the park". Onderweg is er zoveel te beleven en te zien dat je er best een dagvullende uitstap van maakt. Ga op in de vele altijd weer andere gezichten van de stad, vergeet de tijd op een terras, en doorgrond de stad waarover iedereen wel een andere mening heeft.

De tocht volgt de rood-witte tekens van de stads-GR Antwerpen Rondom route. In een stadsomgeving is de GR-bewegwijzering niet altijd even makkelijk te spotten. Hou vooral je gpx-track in de gaten.

 

Kaart / track / hoogteprofiel

(de kaart toont enkel de track van de e-Stapper, niet de info - POI's die je wel in het e-Stapper gpx-bestand vindt)

 Hoogteprofiel

  

Bevoorrading / pitstops

In een stadsomgeving zoals Antwerpen vind je overal wel winkels en café/restaurants, maar het aanbod tijdens dit tweede deel is wel beperkter is dan dat bij deel 1.

 

Bereikbaarheid

De wandeling start op het Zuid op de Amerikalei vlak bij de tramhalte Bres. Je raakt er in amper 10 minuten met tram 10 (richting Schoonselhof) vanuit de metrostations Opera of Astrid. Met tram 1 lukt het ook, maar die moet je nemen aan de Rooseveltplaats.

Je eindigt aan het Kasteel Rivierenhof in Deurne. Op de Turnhoutsebaan, halte Deurne Venneborg, brengt tram 10 (richting Schoonselhof) je in goed 20 minuten naar de metrostations Opera of Astrid in het centrum.
Aan de halte Venneborg stoppen ook de bussen 410, 411 en 412 die je eveneens naar de Rooseveltplaats of het Astridplein (centraal station) brengen.

 

 

Enkele sfeerbeelden

 

e STAPPER download button

 

e-STAPPER terug overzicht knop

 
 
 
Deze website gebruikt cookies. Sommige zijn noodzakelijk voor de werking van de website, andere helpen om de werking van de website te verbeteren en om bezoekers een betere surfervaring te bezorgen. Je kunt zelf beslissen of je cookies toelaat of niet. Bij weigering zou het kunnen dat niet alle mogelijkheden van de website functioneren.