e-Stappers in de stad Antwerpen

Ontdek je eigen land!

In Antwerpen-stad kom je regelmatig GR-tekens tegen. Ze zorgen voor de verbinding tussen GR-routes zoals GR 5A (Ronde Vlaanderen), GR 12 (Amsterdam - Brussel - Parijs), GR 5 (Noordzee - Middellandse Zee) en GR 565 (Sniederspad), allemaal lange-afstandstrajecten die wel langs, maar niet door de stad lopen. Die verbindingsroutes zijn ideaal om ook de binnenstad wat grondiger te leren kennen.

De GR-tekens staan er wel, maar er is tot nu toe geen gedocumenteerde wandelgids over beschikbaar. Die lacune vullen we graag op met e-Stappers. Alle beziens- en wetenswaardigheden onderweg zijn uitgebreid gedocumenteerd in het e-Stapper gpx bestand. Een stadsgids in smartphone formaat!

Momenteel zijn beschikbaar:

 • Het volledige GR Antwerpen Rondom traject, opgesplitst in een deel 1 en 2. Deel 1 is uitgebreid met een ommetje langs het nieuwe Havenhuis en het Droogdokkenpark.
 • Het GR Antwerpen Oost-West traject.

Enkel het GR Antwerpen Noord-Zuid traject staat nog in de steigers.

   

  Kies een e-Stapper

  Op de kaart zie je waar de e-Stappers (blauwe-druppel icoon) zich situeren. Klik op een e-Stapper icoon en er verschijnt een pop-up venster met de naam en wat beknopte informatie zoals plaats, lengte, lus of tocht in lijn, moeilijkheidsgraad. 
  Door op de link in het pop-up venster te klikken open je de steekkaart van de e-Stapper. Daar krijg je meer details en kun je de e-Stapper downloaden.

  Rechts van de kaart staat een alfabetische overzichtslijst van de e-Stappers. Die toont dezelfde info als het pop-up venster op de kaart. Zo kun je ook vanuit de lijst de steekkaart van een e-Stapper openen.