e-STAPPER Aubel en abdij van Val-Dieu

 

e-STAPPER Aubel

 

e-STAPPER profiel

Plaats: Liège - Aubel   |   Afstand: 15,7 km   |   Type: luswandeling   |   Moeilijkheidsgraad: 2 op 4

 

Beschrijving

Vanuit Aubel door het altijd groene en glooiende Land van Herve. Geniet van de vele panoramische uitzichten over de streek. Maak kennis met het nijvere centrumplaatsje Aubel, met de abdij van Val-Dieu (Godsdal), het Berwinne riviertje, de Belbeek, het plaatsje Saint-Jean-Sart en de prachtig gelegen Sint-Annakapel. Vergeet vooral niet de vele streekspecialiteiten te proeven: Hervekaas, stroop, charcuterie, bieren, ciders...

De tocht loopt afwisselend over onverharde paden en weidedoorsteken (onvermijdelijk in het Land van Herve), maar je stapt ook geregeld over asfalt. Paden en weidedoorsteken kunnen er goed nat, modderig en glibberig bij liggen.
De streek is nooit vlak, maar de hellingen zijn altijd matig. Het gaat meestal door open landschappen, afgewisseld met groene tunnels en een weinig bos.
De tocht biedt geen noemenswaardige moeilijkheden voor een doorsnee wandelaar. Enkel in zeer natte periodes zouden we de wandeling omwille van de glibberige paden een moeilijkheidsgraad 3 geven.

Het noordelijk deel van de wandeling volgt het GR 563 traject. Verder komen een deel Ravel (fietsroute) en stukken van lokale paden aan bod. 

 

Kaart / track / hoogteprofiel

(de kaart toont enkel de track van de e-Stapper, niet de info -POI's- die je wel in het e-STAPPER gpx-bestand vindt)

Hoogteprofiel

  

Bevoorrading / pitstops

Aubel is een toeristisch en economisch centrum. Je vindt er winkels en warenhuizen en er zijn verschillende gelegenheden voor een natje en een droogje.
In en naast de abdij van Val-Dieu is er eveneens gelegenheid voor eten en drinken.
Onderweg staat er geregeld een bank, en je komt ook enkele picknickplaatsen tegen.

 

e-Stapper Aubel

 

Bereikbaarheid met openbaar vervoer

TEC bus 738 verzorgt een regelmatige dienst tussen Verviers en Aubel, minstens om het uur, ook in vakantieperiodes en op zaterdag. Op zondag rijdt de bus slechts om de 2 uren.
Er is ook TEC bus 139 die rijdt tussen Visé en Aubel. De dienstregeling is wel veel beperkter.

 

Enkele sfeerbeelden

 

e STAPPER download knop 

 

 

 
 
 
Deze website gebruikt cookies. Sommige zijn noodzakelijk voor de werking van de website, andere helpen om de werking van de website te verbeteren en om bezoekers een betere surfervaring te bezorgen. Je kunt zelf beslissen of je cookies toelaat of niet. Bij weigering zou het kunnen dat niet alle mogelijkheden van de website functioneren.