e-STAPPER Chaudfontaine - Forêt - Trooz - Fraipont

 e-Stapper Chaudfontaine-Fraipont

e-STAPPER profiel

Plaats: Chaudfontaine - Liège   |   Afstand: 18,1 of 12 km  |   Type: tocht in lijn   |   Moeilijkheidsgraad: 3 op 4

 

Beschrijving

Mag het wat sportiever? Dan kom je in en rond de Vesdervallei tussen Chaudfontaine en Fraipont zeker aan je trekken.
Je ontdekt Chaudfontaine - het "viooltje van de kuuroorden", de zwaar verontreinigde hellingen boven Prayon waar het zinkviooltje gedijt, het pittoreske dorpje Fôret, het bizarre kasteeltje La Fenderie bij Trooz, en de soms diep ingesneden hoogtes tussen Trooz en Fraipont. Zowel het industrieel als het oorlogsverleden zijn in deze streek nooit ver weg, terwijl de hoogte- en vertezichten je voortdurend verrassen. 

Met 800 stijgingsmeters en bijna evenveel dalende meters is dit een redelijk inspannende tocht. Je volgt overwegend onverharde paden door een fel afwisselend landschap van weides en bossen.

De wandeling kan ingekort worden tot 12 km als je stopt in Trooz.

Je komt onderweg geregeld GR-tekens tegen, maar je volgt net zo goed lokale paden.

 

Kaart / track / hoogteprofiel

(de kaart toont enkel de track van de e-Stapper, niet de info - POI's die je wel in het e-Stapper gpx-bestand vindt)

 Hoogteprofiel

  

Bevoorrading / pitstops

De wandeling start in Chaudfontaine waar je enkele brasseries vindt, maar geen bevoorrading. Na 12 km kun je ook in Trooz terecht voor een drankje en/of een hapje, maar je moet wel even van de track afwijken om naar het centrum te stappen. Bij het eindpunt in Fraipont is er enkel een bakker.

Af en toe kom je langs het traject een rustbank tegen.

 

Screenshots van info in de e-Stapper
 

Bereikbaarheid

De tocht start in Chaudfontaine aan het treinstation en eindigt in Fraipont aan het treinstation. Wie eindigt in Trooz vindt het station op zo'n 300m van de track.

Zowel Chaudfontaine, Trooz als Fraipont liggen langs de spoorweg Liège - Verviers en hebben een treinhalte. Je komt er door vanuit Liège of Verviers de stoptrein Liège - Verviers te nemen. De trein rijdt om het uur in beide richtingen. De rit vanuit Liège duurt nog geen 10 minuten, vanuit Verviers ongeveer 20 minuten. Tussen Chaudfontaine, Trooz en Fraipont rij je amper enkele minuten.

 

Enkele sfeerbeelden

 

e STAPPER download button

 

 

 
 
 
Deze website gebruikt cookies. Sommige zijn noodzakelijk voor de werking van de website, andere helpen om de werking van de website te verbeteren en om bezoekers een betere surfervaring te bezorgen. Je kunt zelf beslissen of je cookies toelaat of niet. Bij weigering zou het kunnen dat niet alle mogelijkheden van de website functioneren.