e-STAPPER Dolhain - Baelen - Membach - Limbourg

 Zicht op Baelen

e-STAPPER profiel

Plaats: Dolhain - Liège   |   Afstand: 14,6 km  |   Type: luswandeling   |   Moeilijkheidsgraad: 2 op 4

 

Beschrijving

We liepen dit wandelparcours nog op 29/8/2022, en kunnen bevestigen dat het op die datum nog altijd klopt.

Een ontspannen wandeling door een altijd groen stukje Land van Herve vanuit het vroegere industriestadje Dolhain. Toeristisch hoogtepunt is de historische plaats Limbourg die de streek eeuwenlang overheerste. Onderweg passeer je Baelen en Membach, ooit grensdorpen, nu taalgrensplaatsjes. Het glooiende landschap levert tal van mooie uitzichten op. Zelfs het Hertogenwoud en de panoramatoren van het stuwmeer van Gileppe duiken op.

De tocht gaat bijna uitsluitend door open landschappen met overwegend onverharde paden. Enkele weidedoorsteken ontbreken niet. Het traject is doorgaans overal goed begaanbaar. Je wandelt op hoogtes tussen 200m en 300m met alleen bij het begin en op het einde korte maar stevige stijgers.

Onderweg kom je geregeld GR-tekens tegen, maar ook het Hertog Limburgpad en het Hagenpad (Chemin des Echaliers).

 

Kaart / track / hoogteprofiel

(de kaart toont enkel de track van de e-Stapper, niet de info - POI's die je wel in het e-Stapper gpx-bestand vindt)

 Hoogteprofiel

  

Bevoorrading / pitstops

De wandeling start en eindigt in Dolhain waar wel enkele bevoorradingsmogelijkheden, cafés en tavernes te vinden zijn. Onderweg kom je in de dorpen nog een bakker en een slager tegen. In Limbourg zijn er twee brasseries. Van honger en dorst hoef je dus zeker niet om te komen.
Rustbanken zijn schaars op dit traject en enkel bij Baelen en Limbourg staan er picknickbanken. Maar wie heeft die nodig in een landschap waar je overal in het gras wel een gezellig plekje vindt?

 

Screenshots info in e-Stapper
 

Bereikbaarheid

Dolhain is goed te bereiken, met zowel regelmatige bus- als treinverbindingen.

Met de stoptrein kan het vanuit Verviers of Welkenraedt in ongeveer 15 minuten. Vanaf het treinstation is het wel nog een halve kilometer stappen naar het wandeltraject.

De TEC bus 725 (Verviers - Eupen) stopt in Dolhain (halte Place d'Andrimont) op het e-Stapper traject. Ook hier duurt de rit vanuit of naar Verviers amper 20 minuten. In de week en op zaterdag is er een bus om het halfuur. Op zondag om het uur.

 

Enkele sfeerbeelden

 

e STAPPER download button

 

 

 
 
 
Deze website gebruikt cookies. Sommige zijn noodzakelijk voor de werking van de website, andere helpen om de werking van de website te verbeteren en om bezoekers een betere surfervaring te bezorgen. Je kunt zelf beslissen of je cookies toelaat of niet. Bij weigering zou het kunnen dat niet alle mogelijkheden van de website functioneren.