e-STAPPER Pepinster - Ensival - Tancrémont

 e-Stapper Pepinster

e-STAPPER profiel

Plaats: Pepinster - Liège   |   Afstand: 14,8 km  |   Type: luswandeling   |   Moeilijkheidsgraad: 2 op 4

 

Beschrijving

De tocht gaat van Pepinster langs de valleiflank van de Vesder richting Verviers. Je laat de stad links liggen en stijgt door een pittoresk beekvalleitje en bos naar een weids open plateau en de Maison-Bois hoeve. Langs de biohoeve van Sohan en de Route van het Geheime Leger daal je af naar de Hoëgnevallei om dan langs het Venster van Theux naar Tancrémont te stappen. Je komt terug bij de Vesdervallei om langs het Château des Mazures Pepinster te bereiken. Het industrieel textielverleden van Verviers is zelfs in deze landelijke omgeving nooit ver weg en ook de Tweede Wereldoorlog heeft er zijn sporen nagelaten.

Je krijgt meestal onverharde paden onder de voeten, maar het traject is doorgaans overal goed begaanbaar. Alhoewel er een stevige 450m gestegen en gedaald wordt zijn de hellingen nooit echt abrupt, eerder lang uitgesponnen.

Onderweg zie je geregeld de tekens van de GR 573 route, maar je volgt net zo goed lokale paden.

 

Kaart / track / hoogteprofiel

(de kaart toont enkel de track van de e-Stapper, niet de info - POI's die je wel in het e-Stapper gpx-bestand vindt)

 Hoogteprofiel

  

Bevoorrading / pitstops

De wandeling start en eindigt in Pepinster waar je in het centrum een supermarkt vindt en ook enkele cafés en tavernes. Onderweg is het gehucht Tancrémont bekend voor zijn lekkere taarten en een grote brasserie met terras. Je hebt dan wel al 3/4den van de tocht achter de rug.
Rustbanken zijn op een paar vingers te tellen. Picknickbanken en schuilhutten blinken uit door hun afwezigheid.

 

Screenshots van info bij de e-Stapper
 

Bereikbaarheid

Pepinster is vlot te bereiken, zowel met de bus als met de trein.

De IC trein Kortrijk - Welkenraedt stopt om het uur in Pepinster, net als de stoptrein Liège - Verviers. De wandeling start en eindigt aan het station.

Verschillende TEC bussen rijden tussen Pepinster en Verviers met een frequentie van meerdere keren per uur. De halte Pepinster Eglise ligt op een paar minuutjes stappen van het station.

 

Enkele sfeerbeelden

 

e STAPPER download button

 

 

 
 
 
Deze website gebruikt cookies. Sommige zijn noodzakelijk voor de werking van de website, andere helpen om de werking van de website te verbeteren en om bezoekers een betere surfervaring te bezorgen. Je kunt zelf beslissen of je cookies toelaat of niet. Bij weigering zou het kunnen dat niet alle mogelijkheden van de website functioneren.