e-STAPPER Spa - Winamplanche - Creppe - Fagne de Malchamps

De Picherottebeek 

e-STAPPER profiel

Plaats: Spa - Liège   |   Afstand: 19,2 km  |   Type: luswandeling   |   Moeilijkheidsgraad: 3 op 4

 

Beschrijving

Deze tocht doet Spa, de waterstad, en de streek ten zuiden ervan, alle eer aan als de bakermat van het recreatieve wandelen in Wallonië. Langs beboste en open valleiflanken passeer je dorpen en gehuchten zoals Marteau, Winamplanche en Creppe door een groen glooiend landschap. Na het domein van Berinzenne en de unieke Fagne de Malchamps daal je terug af naar Spa langs de schilderachtige Picherottebeek.

De wandeling gaat erg afwisselend door bossen en open landschappen. De paden zijn overwegend onverhard. Op de Fagne dokker je zelfs over een vlonderpad. Toch is de ondergrond over het algemeen goed begaanbaar, ongeacht het seizoen.
In totaal stijgt en daalt het iets minder dan 500 meter, maar de hellingen zijn nooit erg steil.

Onderweg kom je geregeld GR-tekens tegen, verbonden door kortere stukken lokale wandelpaden.

 

Kaart / track / hoogteprofiel

(de kaart toont enkel de track van de e-Stapper, niet de info - POI's die je wel in het e-Stapper gpx-bestand vindt)

 Hoogteprofiel

  

Bevoorrading / pitstops

De wandeling start en eindigt in Spa waar je nooit van honger en dorst hoeft om te komen en waar voldoende bevoorradingsmogelijkheden zijn.
Onderweg kom je pas ruim voorbij de helft van de tocht bij de Géronstèrebron een restaurant/brasserie tegen, en in het domein van Berinzenne is er een bescheiden cafetaria. Verder zijn er geen bevoorradingsmogelijkheden noch pitstops, zorg dat je voldoende eten en drinken bij hebt.
Je passeert enkele schuilhutten, soms een bank en op het domein van Berinzenne kun je de picknick aanspreken.

 

Screenshots van info in de e-Stapper
 

Bereikbaarheid

Spa is vlot te bereiken, met zowel regelmatige trein- als busverbindingen.

Met de stoptrein kan het rechtstreeks vanuit Verviers in ongeveer een halfuur. Wie vanuit Liège komt moet overstappen in Pepinster.

Er is ook TEC bus 388 die Spa en Verviers verbindt en hetzelfde traject volgt als de trein. De bus doet het in ongeveer dezelfde tijd als de trein.

 

Enkele sfeerbeelden

 

e STAPPER download button

 

 

 
 
 
Deze website gebruikt cookies. Sommige zijn noodzakelijk voor de werking van de website, andere helpen om de werking van de website te verbeteren en om bezoekers een betere surfervaring te bezorgen. Je kunt zelf beslissen of je cookies toelaat of niet. Bij weigering zou het kunnen dat niet alle mogelijkheden van de website functioneren.