e-STAPPER Stembert - Hèvremont - Limbourg - Gileppe

 e-Stapper Stembert - Limbourg - Gileppe

e-STAPPER profiel

Plaats: Stembert - Liège   |   Afstand: 20,7 / 20 / 18,3 km  |   Type: luswandeling   |   Moeilijkheidsgraad: 2 op 4

 

Beschrijving

Een e-Stapper door prachtige en toch rustige landschappen met onderweg twee toeristische toppers: Limbourg en het Gileppe stuwmeer. Die plaatsen vormen 2 korte lussen op de tocht. Je kunt ze makkelijk overslaan als je dat wenst.
De wandeling vertrekt in de rand van Verviers (Stembert) en gaat met mooie uitzichten op de Vesdervallei en het Land van Herve naar Limbourg, het historische vestingstadje dat zijn naam gaf aan de Belgische en de Nederlandse provincies Limburg. De tocht zet dan door naar het Gileppe stuwmeer met zijn indrukwekkend leeuwenbeeld en panoramatoren. De loop van de Borchêne beek volgend gaat het terug naar Stembert en de plaats waar de tocht begon.
Deze e-Stapper biedt heel wat afwisseling, zowel qua landschappen (open en bebost), paden (brede veld- en boswegen tot smalle sporen) als bezienswaardigheden, 
Limbourg komt ook aan bod in de e-Stapper Dolhain - Baelen - Membach - Limbourg.

Met nog geen 400 stijgende en dalende hoogtemeters over een afstand van 20 km stelt de tocht geen noemenswaardige moeilijkheden. Neem er je tijd voor en maak er een ontspannen dagtocht van.

De tocht loopt overwegend onverhard door groene weidelandschappen die hard doen denken aan het Land van Herve (dat overigens regelmatig in de verte zichtbaar is tijdens de wandeling). Enkele weide-doortochten horen er dan ook bij.

Tijdens deze e-Stapper kom je soms de wit-rode tekens van GR 573 en GR 15 tegen. Meestal gaat het echter over lokale paden met zelfs enkele weide-doorsteken die deel uitmaken van de Chemin des Echaliers (het Hagenpad).

 

Kaart / track / hoogteprofiel

(de kaart toont enkel de track van de e-Stapper, niet de info - POI's die je wel in het e-Stapper gpx-bestand vindt)

 Hoogteprofiel

  

Bevoorrading / pitstops

Bij de start is er geen bevoorrading, maar die is er uiteraard wel in het centrum van Verviers voor je daar de bus neemt naar Stembert.

Onderweg zijn er café / restaurants in Limbourg en bij het Gileppe stuwmeer.

Een overdekte picknickbank is er op de parking Hors les Portes bij Limbourg. Er is er ook een in het Arboretum van Coingsoux tussen Limbourg en het Gileppe stuwmeer.

(Screenshots van POI info bij de e-Stapper track)

screenshots POI in e-Stapper
 

Bereikbaarheid

Het vertrek- en eindpunt van deze e-Stapper ligt bij de bushalte Stembert Cimetière (Kerkhof) die de terminus is van TEC buslijn 702 (Rechain - Stembert).
Bus 702 is een stadsbus die in de week frequent (ongeveer om de 12 minuten) rijdt. In weekends kan de wachttijd oplopen tot een half uur.
De bus stopt in het centrum van Verviers en bij het Centraal Station. De rit vanaf het centraal station duurt nog geen 20 minuten.

Verviers bereik je met de trein minstens om het uur. Het station ligt op de lijnen Oostende - Eupen en De Panne - Welkenraedt.

 

Enkele sfeerbeelden

 

e STAPPER download button

 

 

 
 
 
Deze website gebruikt cookies. Sommige zijn noodzakelijk voor de werking van de website, andere helpen om de werking van de website te verbeteren en om bezoekers een betere surfervaring te bezorgen. Je kunt zelf beslissen of je cookies toelaat of niet. Bij weigering zou het kunnen dat niet alle mogelijkheden van de website functioneren.