e-STAPPER Theux - Sassor - Sasserotte - Marché - Jevoumont

 e-Stapper Theux

e-STAPPER profiel

Plaats: Theux - Liège   |   Afstand: 14,1 of 12,3 km  |   Type: luswandeling   |   Moeilijkheidsgraad: 2 op 4

 

Beschrijving

Een korte, maar mooie tocht met heel wat afwisselende landschappen. Ideaal ook om te combineren met een (betalend) bezoek aan de burchtruïne van Franchimont, het toeristisch hoogtepunt van de wandeling.
Je verkent Theux en de omliggende streek met het zeldzame geologisch fenomeen, het Venster van Theux. Komen ook aan bod, de mooie beekvalleitjes van de Pré-l'Evêque en de Wayot, de Hoëgnevallei en de rustige dorpjes en gehuchten Jevoumont, Marché, Sassor en Sasserotte. Onderweg ontvouwt zich de geschiedenis van de 600 Franchimontezen en de wraak van Karel de Stoute. Zelfs de legende van de Muurbloemfee ontbreekt niet. Dat alles terwijl de vergezichten je blik voortdurend verruimen. 

Met maar 330 hoogte- en dalingsmeters is dit een makkelijke tocht. Toch zal één helling even naar adem doen happen. Je volgt overwegend onverharde paden door een meestal open landschap.

De wandeling kan ingekort worden tot 12,3 km als je dat wenst.

Je komt onderweg af en toe GR-tekens tegen, maar je volgt net zo goed lokale paden.

 

Kaart / track / hoogteprofiel

(de kaart toont enkel de track van de e-Stapper, niet de info - POI's die je wel in het e-Stapper gpx-bestand vindt)

 Hoogteprofiel

  

Bevoorrading / pitstops

In Theux vind je zowel bevoorrading als enkele cafés, brasseries en restaurants. Onderweg kom je enkel bij de burchtruïne van Franchimont nog een brasserie/restaurant tegen.

Op het traject zijn maar maar enkele rustbanken / picknickbanken te vinden.

 

Screenshots van info in de e-Stapper
 

Bereikbaarheid

De tocht start en eindigt aan het treinstationnetje van Theux, maar je kunt Theux ook bereiken en verlaten met de bus.

In Theux stopt zowel in de week als in de weekends om het uur een trein (lijn Aachen - Spa). Kom je via of vanuit Liège, neem dan een trein richting Verviers die stopt in Pepinster en stap daar over op de trein richting Spa. De rit tussen Pepinster en Theux duurt amper 9 minuten. Kom je vanuit Verviers dan hoef je niet over te stappen.

Vanuit Theux rijden ook regelmatig bussen naar Pepinster en Verviers. Ze stoppen in het centrum.

 

Enkele sfeerbeelden

 

e STAPPER download button

 

 

 
 
 
Deze website gebruikt cookies. Sommige zijn noodzakelijk voor de werking van de website, andere helpen om de werking van de website te verbeteren en om bezoekers een betere surfervaring te bezorgen. Je kunt zelf beslissen of je cookies toelaat of niet. Bij weigering zou het kunnen dat niet alle mogelijkheden van de website functioneren.