GR 56 Oostkantons (250 km)

GR 56 Oostkantons

GR 56 is een van de oudste lange afstand wandelroutes in het land, een klassieker dus. Niet zo verwonderlijk, want de Oostkantons staan al lang bekend als een erg aantrekkelijk wandelgebied.

 

Kaart overzicht

(deze track is gebaseerd op de informatie van de grsentiers.org website, de Waalse GR organisatie; consulteer altijd hun website voor de meest recente situatie)

 

Sfeerbeelden

 

Algemene info

GR 56 vormt een 168 km lange wandellus in de uiterste oostrand van ons landje, de Oostkantons. Voeg daar nog 84 km verbindings- en variantroutes aan toe, en je komt aan een respectabel totaal van ruim 250 km.
De Franstalige topogids die dateert van 2011 is al aan zijn 7de editie toe, en zal waarschijnlijk binnenkort vervangen worden door een 8ste.
Volgens de topogids start de wandelroute in St-Vith en loopt over Malmedy, Botrange, Monschau, Rocherath, Manderfelt en Burg-Reuland terug naar St-Vith. Zelf stapten we toevallig een eerste etappe van Botrange naar Malmedy in de tegenovergestelde richting. De overige etappes stappen we dan ook maar in die richting. 

Natuur is er in overvloed. Je stapt door bossen en wouden, venen en graslanden. Je wandelt langs de Warche en zijn barrages, volgt de bovenloop van de Amblève en ontdekt prachtige beekvalleitjes (Perlenbach, Olef, Bayehon, Trô Marets). De natuur wisselt af met charmante stadjes zoals Malmedy en Monschau. En dan zijn er nog de dorpen met hun typische huizen en de vele kerkjes en kapellen (Manderfeld, Auel, Wiesenbach, Schoenberg, Burg-Reuland). Op heel wat plaatsen langs de wandelroute kan je in de lente het jaarlijkse spektakel van de wilde narcissen meemaken.

Een veel gehoorde opmerking is dat het traject over nogal wat verharde wegen gaat. Op sommige routeonderdelen is dat zeker zo, maar zelfs dan blijven de landschappen en bezienswaardigheden zonder meer de moeite waard.

Onderweg ontmoet je verschillende andere GR routes: GR 5, GR 14, GR 15 en GR 573. Een deel van GR 56 is opgenomen in het traject "De Amblève langs de GR's". GR 56 hoeft dus zeker geen eindpunt te worden...

 

Welkom op walkitech.be

WalkiTech heeft alles te maken met wandelen en met je comfort als wandelaar.

  • Welcome moduleLees verslagen over de mooiste wandelpaden die ons belgenlandje te bieden heeft. (GR).
  • Volg en beleef onze gedocumenteerde gpx-tracks (e-Stappers).
  • Blijf op de hoogte van wandelnieuwtjes en weetjes, nieuwe paden, organisaties, tools, uitrusting, links naar andere wandelaars, indrukken, meningen, evoluties, of gewoon leuke dingen voor de wandelaar (Blog en Links).
  • We schrijven over wandelen (reportages, brochures, columns, routebeschrijvingen...) voor magazines, kranten, websites. (Publicaties).
  • Volg een workshop om onderweg je smartphone of je tablet optimaal te gebruiken: blijf op het juiste pad, zie wat de omgeving te bieden heeft, bereid je tochten voor, maak foto's en video's, leg spraaknotities vast en deel ze, of documenteer er achteraf je wandelavonturen mee. (Workshops).

Logo1 100

Nieuwsbrief registratie

Met de Nieuwsbrief blijf je makkelijk op de hoogte van onze activiteiten en van nieuwe inhoud op de website. De Nieuwsbrief wordt enkel gestuurd als er iets te melden valt.

Ik stem ermee in om mijn persoonlijke gegevens te verzamelen, op te slaan en te gebruiken voor de verzending van de Nieuwsbrief. Lees het privacybeleid

Help ons spam te voorkomen en vul het resultaat van de som in!

captcha

() Verplichte velden

×
 
Facebook

Door verder te surfen op deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies voor een betere surfervaring, voor bezoekers statistieken en voor het linken met sociale media. U kunt dit ook weigeren.