De Condroz zijn de Ardennen niet. Het is de streek van de 'tiges' en de 'chavées', rustiger, maar ook mooi en met een rijk cultuurhistorisch verleden.
Tijd om weg te dromen bij een boom, een landschap, een dorp...

 

Kaart overzicht

(deze track is gebaseerd op informatie uit de grsentiers.org website, de Waalse GR organisatie; consulteer altijd hun website voor de meest recente situatie)

 

Enkele sfeerbeelden

  • 20160806_170649
  • IMG_3018
  • IMG_3031
  • IMG_3198
  • IMG_3232
  • IMG_3294
  • IMG_3340
  • IMG_3588
  • IMG_3601
  • IMG_3679
  • IMG_4242
  • IMG_4277
  • IMG_4320
  • IMG_5582
  • IMG_5605
  • IMG_5868
  • IMG_5928
  • IMG_6048
  • IMG_6098
  • IMG_6126
  • IMG_6261
  • IMG_6661
  • IMG_6700
  • IMG_6716

 

Algemene info

Zoals de nummeraanduiding laat vermoeden is GR 575/576 de samenvoeging van twee al langer bestaande GR paden. Beide paden doorkruisten de Condroz, maar het ene deed dat in het Naamse deel, het andere in het Luikse deel van de Condroz. Nieuw is GR 575/576 dus zeker niet. GR 575 werd in 1976 ingewandeld en GR 576 gaat zelfs terug tot 1943!

De Condroz zijn de Ardennen niet. Het landschap is er minder geaccidenteerd, opener en meer op landbouw gericht. Toch herbergt de streek enkele van de mooiste dorpen van Wallonië met kerken en kastelen die de bewogen geschiedenis van de streek trots overleefden. Grote stedelijke centra zijn er weinig of niet, zodat bevoorrading, logies en openbaar vervoer er niet echt dik gezaaid zijn. Wel een streek om je zelfredzaamheid wat aan te scherpen.

Het bijna 300 km lange "Door de Condroz" pad is nooit zwaar. Het traject golft meestal gestaag op en neer ('tiges' en 'chavées'), maar steile hellingen en rotsmassieven zijn er nauwelijks. Het is het ideale pad om langs weg te dromen of om volop te genieten van een landschap, een dorp, een boom...

Facebook

Door verder te surfen op deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies voor een betere surfervaring, voor bezoekers statistieken en voor het linken met sociale media. U kunt dit ook weigeren.