GR 412 Pad van de Waalse terrils (280 km)

IMG 20170915 130254776 HDR

Van Colfontaine tot Blegny-Mine voert deze wandelroute je langsheen het steenkoolverleden van Wallonië. De terrils - getuigen van dat verleden - zijn inmiddels uitgegroeid tot een waardevol onderdeel van het Waalse landschapsdecor.

 

Kaart

(deze track is gebaseerd op informatie uit de grsentiers.org website, de Waalse GR organisatie; consulteer altijd hun website voor de meest recente situatie)

 

Sfeerbeelden

 

Algemene info

Wallonië telt maar liefst 336 terrils, kunstmatige bergen afval van de steenkoolmijnen die meer dan een eeuw het industrieel verleden van het Waalse landsdeel kenmerkten. Lange tijd werden ze gezien als de grauwe getuigen van een teloorgegane industrie die alleen maar miserie en werkloosheid achterliet.
Vandaag vormen veel van die terrils groene oases en prachtige uitzichtpunten in het landschap.

GR 412 volgt het terrilspoor van Wallonië's industrieel mijnverleden, een boeiende 280 km lange wandelroute. In het parcours zijn verschillende lussen ingebouwd, ideaal voor dagtochten.

De route wordt beschreven in 2 aparte Franstalige topogidsen, een deel west en een deel oost. De gpx-track van GR 412 kan je gratis downloaden van de grsentiers.org website.

Facebook

Nieuwsbrief registratie

Met de Nieuwsbrief blijf je makkelijk op de hoogte van onze activiteiten en van nieuwe inhoud op de website. De Nieuwsbrief wordt enkel gestuurd als er iets te melden valt.

Ik stem ermee in om mijn persoonlijke gegevens te verzamelen, op te slaan en te gebruiken voor de verzending van de Nieuwsbrief. Lees het privacybeleid

Help ons spam te voorkomen en vul het resultaat van de som in!

captcha

() Verplichte velden

×

Door verder te surfen op deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies voor een betere surfervaring, voor bezoekers statistieken en voor het linken met sociale media. U kunt dit ook weigeren.