GR 571 Valleien van Legendes (186 km)

IMG 5800

GR 571 'Valleien van Legendes' laat je 186 km echte Ardennen ontdekken. De wandelroute voert langs drie prachtige valleien: Amblève, Salm en Lienne. Een topper onder de Waalse GR paden!

 

Kaart overzicht

(deze track is gebaseerd op informatie uit de grsentiers.org website, de Waalse GR organisatie; consulteer altijd hun website voor de meest recente situatie)

 

Enkele sfeerbeelden

 

Algemene info

Ons oeroud Ardennenmassief is altijd een vruchtbare inspiratiebron geweest voor verhalen, legendes en mysterieuze vertellingen. Dat geldt zeer zeker voor de streek die het GR 571 pad verkent.
Van de legendes over het ontstaan van de Fonds de Quarreux, de verhalen over Emprardus de stroper van de Porallée, de 'macralles' die argeloze wandelaars in de bossen rond Vielsalm beheksten, tot de geit met de gouden uitwerpselen in de streek van Chevron... de levendige fantasie en het bijgeloof van de vroegere bewoners van deze streek leken wel onuitputtelijk.
Vandaag denken we beter te weten, en dat is maar goed ook. Toch overvalt ook ons een gevoel van ontzag en opwinding als we doordringen in het valleitje van de Chefna. En waarom lijkt de hemel, beladen met door de zuidwestenwind voortgejaagde wolken, zoveel levendiger gezien vanaf de hoogtes van Monthouet?

De GR 571 wandelroute, dat zijn geen vlakke kilometers! Er komt aardig wat stijg- en daalwerk bij kijken, maar de beloning is navenant. In de topogids weten ze het mooi te verwoorden: "Geen gemakkelijk pad? En wat dan nog? De Ardennen vergen wat inspanning. Ze laten zich maar echt zien aan wie er wat voor over heeft. De streek houdt haar geheimen angstvallig verborgen voor de gemotoriseerde bezoeker die er vanuit de verte meestal het raden naar heeft... " Houden zo!

De recentste topogids (al de 7de editie) dateert van januari 2019.

Opgelet:
Door uitbreidingen en wijzigingen aan de route sinds de laatste herziening zijn onze wandelverslagen over GR 571 niet meer compleet. Waar er wijzigingen zijn duiden we die aan in de betrokken verslagen en voor ontbrekende stukken zullen eerlang nieuwe verslagen toegevoegd worden.

Het vroegere laatste deel van de route tussen Lorcé en Nonceveux wordt voortaan beschouwd als een GR 15 verbinding tussen Nonceveux (waar GR 15 uitkomt langs de Ninglingspo vallei) en Ernonheid via Lorcé. Vanaf Lorcé werd een nieuw traject uitgetekend dat via Ernonheid en Xhoris terug aansluit bij de start van GR 571 in Comblain-au-Pont. Op die manier vormt GR 571 voor het eerst een echte lus en is het een streek-GR geworden (GRP, GR de Pays). De bewegwijzering is dus nu geel-rood. 

Facebook

Nieuwsbrief registratie

Met de Nieuwsbrief blijf je makkelijk op de hoogte van onze activiteiten en van nieuwe inhoud op de website. De Nieuwsbrief wordt enkel gestuurd als er iets te melden valt.

Ik stem ermee in om mijn persoonlijke gegevens te verzamelen, op te slaan en te gebruiken voor de verzending van de Nieuwsbrief. Lees het privacybeleid

Help ons spam te voorkomen en vul het resultaat van de som in!

captcha

() Verplichte velden

×

Door verder te surfen op deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies voor een betere surfervaring, voor bezoekers statistieken en voor het linken met sociale media. U kunt dit ook weigeren.