GR 571: Coo - Trois-Ponts (4,9 km)

IMG 1746

Als reisonderbreking een ultra-kort tochtje. Ideaal voor een paar uurtjes natuurbeleving. De voorbije hitte-onweders zorgden voor heel wat omgewaaide bomen en takken, zelfs een overdekte picknickbank had het begeven onder een boom...

 

Kaart

(deze track is gebaseerd op informatie uit de website grsentiers.org, de Waalse GR organisatie; consulteer altijd hun website voor de meest recente situatie)

 

Reis info

We onderbraken een terugreis vanuit Malmedy in het treinstationnetje van Coo omdat daar nog een ontbrekend stukje GR 571 op ons lag te wachten. Van het treinstation naar het GR traject aan de brug over de Amblève (watervallen van Coo) is het maar een paar 100 m stappen.

In Trois-Ponts passeert GR 571 aan het treinstation. We stapten de trein op naar Liège, en reisden zo verder naar huis.

Begin- en eindpunt van de wandeling zijn verbonden door de 2 opeenvolgende treinstations van Coo en Trois-Ponts op de lijn Liège - Gouvy - Luxembourg.

Is dit tochtje te kort? Combineer het dan met de vorige wandeling (Stoumont - Coo) of met de volgende (Trois-Ponts - Vielsalm).

(Controleer deze info altijd zelf met de websites en apps van de betrokken openbaar vervoer maatschappijen - NMBS, De Lijn, Infotec... Dienstregelingen wijzigen regelmatig, en verschillen naargelang dag en uur van de verplaatsing)

 

Sfeerbeelden 

 

De wandeling

Een ideaal tussendoortje voor wie in de streek passeert. Wij kwamen er langs tijdens een terugreis vanuit Malmedy. Plots schoot ons te binnen dat we net zo goed konden uitstappen in Coo om de nog ontbrekende 5 kilometer tussen Coo en Trois-Ponts af te stappen. In Trois Ponts konden we zo terug de trein nemen en verder reizen naar huis.
Eigenlijk hadden we dit korte traject vorige zomer gepland als onderdeel van een GR 571 tocht vanuit Stoumont, maar omdat het toen een bloedhete dag was zijn we gestopt in Coo, een tocht van 11,2 km. Met dit stukje erbij had het toen een wandeling van 16,1 km moeten worden, nog altijd niet lang, maar door de hoogteverschillen toch niet te onderschatten.

Vanuit Coo brengt een stoeltjeslift de bezoekers naar een uitkijktoren hoog boven op de heuvelwand die naast de Amblève oprijst. GR 571 doet hetzelfde, maar dan te voet. Het zicht op Coo en het stuwmeer is indrukwekkend van onder de voorbijglijdende zitjes. Er volgt even een wat horizontaler deel en dan gaat het verder omhoog tot het uitkijkpunt De Ster. Op 1,6 km stijg je 240 m. De rest van de tocht blijft op die hoogte en daalt dan terug af naar Trois Ponts. Kort maar pittig.

De week ervoor hadden hitte-onweders stevig huisgehouden in de streek. De paden lagen bezaaid met afgewaaide takken en bladeren en op verschillende plaatsen was het klauteren over en rond omgevallen bomen. Een overdekte picknickbank was net niet verpletterd onder een boom. Het bouwsel was helemaal scheef geduwd, maar de boomtop was blijven hangen tegen een andere boom. Op andere plaatsen zagen we naaldbomen als afgeknakte lucifers in het rond liggen. Geen wandeltraject om tijdens zo'n onweer te volgen...

 

Andere GR's in de streek

GR 14: Malmedy - Trois-Ponts (20,6 km)
GR 14: Trois-Ponts - Lierneux (18,7 km)

Facebook

Nieuwsbrief registratie

Met de Nieuwsbrief blijf je makkelijk op de hoogte van onze activiteiten en van nieuwe inhoud op de website. De Nieuwsbrief wordt enkel gestuurd als er iets te melden valt.

Ik stem ermee in om mijn persoonlijke gegevens te verzamelen, op te slaan en te gebruiken voor de verzending van de Nieuwsbrief. Lees het privacybeleid

Help ons spam te voorkomen en vul het resultaat van de som in!

captcha

() Verplichte velden

×

Door verder te surfen op deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies voor een betere surfervaring, voor bezoekers statistieken en voor het linken met sociale media. U kunt dit ook weigeren.