GR 573 Vesder, Helle, Hoge Venen en Hoëgne (160 km)

IMG 2048

De GR 573 wandelroute brengt je in de Hoge Venen en verkent enkele rivieren die ervan afwateren. Het pad wordt soms behoorlijk avontuurlijk, de landschappen bieden genoeg afwisseling en er valt ook cultureel en historisch heel wat te rapen langs de route.
De route van het water zal weinig GR wandelaars onberoerd laten.

 

Kaart overzicht

(deze track is gebaseerd op de informatie uit de website grsentiers.org, de Waalse GR organisatie; consulteer altijd hun website voor de meest recente situatie)

 

Enkele sfeerbeelden

 

Algemene info

GR 573 doorkruist 160 km lang een bijzonder mooi en boeiend deel van de provincie Liège. Het thema van de wandelroute is het water dat vanuit de Hoge Venen het leven, het uitzicht en de activiteiten van dit wondermooi stukje België bepaalt.

Vanuit de industriële stadsrand van Liège wordt eerst de vallei van de Vesder gevolgd langs Chaudfontaine, Pepinster, Verviers en Eupen, om dan met de Helle op te klimmen naar de Hoge Venen en het hoogste punt van België. Langs de Hoëgne dalen we via de Pont de Belleheid af naar de Vesder en Pepinster, om dan met een variantroute via Spa terug te keren naar en te eindigen bij de Pont de Belleheid.

Langs Helle en Hoëgne geniet je van het snelstromende eeuwig murmelende water en de wilde natuurpracht in hun valleien. De Hoge Venen zijn dan weer een uniek natuurgebied om door te trekken. En in de Vesdervallei maak je kennis met een boeiende brok industrieel verleden.

Het traject bevat nogal wat klimmen en dalen zodat het meestal geen kuiertochtjes worden. De landschappen bieden een behoorlijke verscheidenheid, en onderweg komen nogal wat cultureel en historisch interessante plaatsen aan bod (Spa, Franchimont, Limbourg, Polleur...).

Kortom, een GR pad dat geen enkele GR-wandelaar onberoerd zal laten.

De topogids dateert van eind 2015. De gpx-track die je gratis kunt downloaden sluit - op wat kleinere wijzigingen na - nog altijd goed aan bij de inhoud van de topogids.

Facebook

Nieuwsbrief registratie

Met de Nieuwsbrief blijf je makkelijk op de hoogte van onze activiteiten en van nieuwe inhoud op de website. De Nieuwsbrief wordt enkel gestuurd als er iets te melden valt.

Ik stem ermee in om mijn persoonlijke gegevens te verzamelen, op te slaan en te gebruiken voor de verzending van de Nieuwsbrief. Lees het privacybeleid

Help ons spam te voorkomen en vul het resultaat van de som in!

captcha

() Verplichte velden

×

Door verder te surfen op deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies voor een betere surfervaring, voor bezoekers statistieken en voor het linken met sociale media. U kunt dit ook weigeren.