gr14

GR 14 wandelroute trekt een grillige lijn door de Ardennen van noord naar zuid. De route is een onuitputtelijke bron van ontdekkingen voor de wandelaar die gaat voor diepe wouden, weidse panorama's, riviervalleien en landelijke dorpen.
De Ardennen ontdek je maar echt... te voet!

 

Kaart overzicht

(deze track is gebaseerd op informatie uit de grsentiers.org website, de Waalse GR organisatie; consulteer altijd hun website voor de meest recente situatie)

 

Sfeerbeelden

 

Algemene info

De Waalse GR 14 wandelroute is eigenlijk een onderdeel van een erg lange Franse GR die van Parijs door de Brie, de Champagne en de Argonnestreek onze Ardennen bereikt. Het Belgische deel werd ontwikkeld vanaf 1988 toen de Franse route doorgetrokken werd tot in La-Roche-en-Ardenne. In 2007 kwam er een tweede verlenging tot Malmedy.

Ruim 10 jaar later werd GR 14 nog eens grondig opgefrist en kwam er zelfs een derde verlenging bij, van Malmedy tot Monschau. Ondertussen is in 2018 een nieuwe topogids verschenen. Het volledige traject is ook gratis te downloaden als gpx-track van de website van de Waalse GR-organisatie.

De Belgische GR 14 verbindt nu het Duitse stadje Monschau met het Franse Sedan via een 276 km lang wit-rood lint dat zich van noord naar zuid door onze Ardennen slingert. De route loopt door uitgestrekte wouden, volgt tal van rivieren zoals de Warche, de Amblève, de Lienne, de Ourthe, de Lesse, de Our en de Semois. Bekende plaatsen langs het traject zijn Monschau, Malmedy, Stavelot, Trois-Ponts, Lierneux, La Roche, Saint-Hubert, Bouillon en Sedan.

 

Facebook

Nieuwsbrief registratie

Met de Nieuwsbrief blijf je makkelijk op de hoogte van onze activiteiten en van nieuwe inhoud op de website. De Nieuwsbrief wordt enkel gestuurd als er iets te melden valt.

Ik stem ermee in om mijn persoonlijke gegevens te verzamelen, op te slaan en te gebruiken voor de verzending van de Nieuwsbrief. Lees het privacybeleid

Help ons spam te voorkomen en vul het resultaat van de som in!

captcha

() Verplichte velden

×

Door verder te surfen op deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies voor een betere surfervaring, voor bezoekers statistieken en voor het linken met sociale media. U kunt dit ook weigeren.