Grandmenil30

De GR 15 wandelroute doorkruist het Ardennenmassief van noord naar zuid. Wie houdt van diepe wouden, weidse panorama's, riviervalleien en landelijke dorpen, komt zeker aan zijn trekken.
Beleef de Ardennen van dichtbij... te voet!

 

Kaart overzicht

(deze track is gebaseerd op informatie uit de grsentiers.org website, de Waalse GR organisatie; consulteer altijd hun website voor de meest recente situatie)

 

Sfeerbeelden

 

Algemene info

GR 15 begon ooit als een deelproject van een internationale Ardennen - Eifel wandelroute. Het traject zou door Duitsland, Groot-Hertogdom Luxembourg, België en Frankrijk lopen. Aanvankelijk had men het dan ook altijd over het Ardennen - Eifel pad. Dat project werd uiteindelijk nooit volledig gerealiseerd maar ondertussen werd - veel later dan gepland - dan toch het noordelijk deel van het Belgisch traject afgewerkt. Het zuidelijk deel kwam er echter nooit, waarna men het noordelijk traject dan maar GR 15 gedoopt heeft. In Arlon sluit GR 15 aan op de GR 16 wandelroute (Pad van de Semois) die daarmee in de plaats komt van het zuidelijk deel.

De route vertrekt in Monschau, en dat heeft alles te maken met de aansluiting op de Duitse wandelwegen die door de Eifel trekken.
Vanuit het toeristenstadje trekt GR 15 België binnen om door de Hoge Venen naar Eupen af te zakken. Via het stuwmeer van Gileppe gaat het verder naar de Ardennenparel Spa. Langs het schitterende Ninglinspo riviertje bereikt de route vervolgens Remouchamps. In Aywaille steekt GR 15 de Amblève over. Via Harzé en Grandmenil gaat het weer de hoogte in om dan af te dalen naar de Ourthe en Houffalize. Voorbij Bastogne trekt GR 15 even het Groot-Hertogdom Luxemburg in naar de Sûre vallei. Tenslotte gaat het over Martelange naar Arlon, einde van de route.

Het 230 km lang GR 15 Ardennenpad belooft alleszins een afwisselende wandelervaring te worden door een af en toe toch wel best pittig en avontuurlijk landschap.

De topogids is inmiddels aan zijn 4de editie toe en dateert van maart 2019. De bewegwijzering is wit-rood. De gpx-track van de wandelroute kan gratis gedownload worden van de grsentiers.org website.

Facebook

Nieuwsbrief registratie

Met de Nieuwsbrief blijf je makkelijk op de hoogte van onze activiteiten en van nieuwe inhoud op de website. De Nieuwsbrief wordt enkel gestuurd als er iets te melden valt.

Ik stem ermee in om mijn persoonlijke gegevens te verzamelen, op te slaan en te gebruiken voor de verzending van de Nieuwsbrief. Lees het privacybeleid

Help ons spam te voorkomen en vul het resultaat van de som in!

captcha

() Verplichte velden

×

Door verder te surfen op deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies voor een betere surfervaring, voor bezoekers statistieken en voor het linken met sociale media. U kunt dit ook weigeren.