IMG 20190102 104527008

Het overbekende GR 5 pad (Noordzee - Rivièra) trekt 315 km lang door Wallonië en het GH Luxembourg. Hoewel niet zo spectaculair als andere delen van de wandelroute, vallen er bij ons toch ook echte GR 5 parels te rapen.

 

Kaart overzicht

(deze track is gebaseerd op informatie uit de grsentiers.org website, de Waalse GR organisatie; consulteer altijd hun website voor de meest recente situatie)

 

Sfeerbeelden

 

Algemene info

GR 5, de Noordzee - Rivièra wandelroute, is het continentale deel van het Europese E2 pad. Wie droomt er niet van om ooit van Hoek van Holland naar Nice te stappen? Velen beginnen er aan, heel wat minder slagen er ook in. De meesten vatten het op als een meerjarenproject. Ieder jaar schuiven ze gedurende 1 of 2 weken weer een stukje verder op naar het einddoel.
Zelf stapten we inmiddels al ruim 10 jaar geleden van Bergen-op-Zoom tot Grevenmacher, evenzeer met de bedoeling ooit door te zetten tot de Middellandse Zee. Maar plannen zijn er om gewijzigd te worden. Je kunt nu eenmaal niet alles doen, en er was nog zoveel te ontdekken in eigen land.

Dat belet niet dat GR 5 in Wallonië en in het GH Luxembourg indruk gemaakt heeft. Ook na zovele jaren blijven de herinneringen opflakkeren als we de wandelroute ergens kruisen of er een stuk mee samenlopen langs een ander pad. Daarom lijkt het geen slecht idee om af en toe terug eens een stukje GR 5 te stappen. Goede vrienden vervelen immers nooit...

Het deel Wallonië - GH Luxembourg wordt gedocumenteerd in een franstalige topogids die in 2009 uitgegeven werd. De wijzigingen sinds die datum kunnen gratis gedownload worden van de Waalse GR website, en ook het meest recente gpx-bestand van de route is er altijd vrij beschikbaar.
Voor wie het niet zo begrepen heeft op de Franse taal bestaan er ook nederlandstalige uitgaven die de GR 5 route beschrijven. Je vindt ze onder andere op de Vlaamse GR website.

Facebook

Nieuwsbrief registratie

Met de Nieuwsbrief blijf je makkelijk op de hoogte van onze activiteiten en van nieuwe inhoud op de website. De Nieuwsbrief wordt enkel gestuurd als er iets te melden valt.

Ik stem ermee in om mijn persoonlijke gegevens te verzamelen, op te slaan en te gebruiken voor de verzending van de Nieuwsbrief. Lees het privacybeleid

Help ons spam te voorkomen en vul het resultaat van de som in!

captcha

() Verplichte velden

×

Door verder te surfen op deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies voor een betere surfervaring, voor bezoekers statistieken en voor het linken met sociale media. U kunt dit ook weigeren.