IMG 7673

Het Land van Herve, die altijd frisgroene streek met zijn haaglandschappen, zachte heuvels en valleien. Niet te verwonderen dat dit een wandelparadijs is.
De GR 563 wandelroute, de Ronde van het Land van Herve, zal geen enkele wandelliefhebber onberoerd laten.

 

Kaart overzicht

(deze track is gebaseerd op de informatie van grsentiers.org, de website van de Waalse GR organisatie; consulteer altijd hun website voor de meest recente situatie)

 

Sfeerbeelden

 

Algemene info

Tussen Aachen en Liège vindt de wandelaar nog volop rust in de onvolprezen altijdgroene haaglandschappen. Nergens zijn er zoveel weide-opstapjes en draai- en kantelpoortjes die je dwars door de grasweides loodsen.
Het Land van Herve, dat is puur ontspannen en genieten. Proef (en ruik) de ambachtelijk bereide Hervekaas, degusteer de plaatselijke ciders, de siropen, en waan je even in Luilekkerland. Ontdek de merkwaardige geschiedenis van het micro-staatje Moresnet, de Geulvallei, het potterie-verleden van Raeren, de Vennbahn, de textielreputatie van de Vesdervallei met Verviers en Eupen, de enorme terril van Micheroux, en dorpsparels zoals Soiron, St-Hadelin, Olne, Bolland en Dalhem.

Als wandelroute gaat deze 160 km lange streek-GR nooit vervelen. Het traject is vlot bereikbaar. De hoogteverschillen zijn beperkt zodat je geen afgetrainde bergwandelaar moet zijn om van al het moois onderweg te kunnen genieten.

De topogids is aan zijn 3de editie toe, uitgegeven in maart 2017. De bewegwijzering is die van een streek-GR (in Wallonië GRP - GR de Pays): geel-rood.

 

Logistieke info

Behalve bij Eupen en het kleine stationnetje Dolhain-Gileppe komt GR 563 niet in de buurt van handige treinstations.
Met de bus kan je wel heel wat plaatsen op deze GR bereiken, en dat is dan ook wat we deden. Schaf je een Mobibkaart aan en plaats er een meerrittenkaart van de TEC op (Zone Horizon). In onze wandelverslagen geven we telkens de nodige info over de buslijnen en de duur van de ritten. Je organiseert de busritten vanuit de grotere centra in de streek: Liège, Verviers, Eupen, Visé (allemaal bereikbaar met de trein).

 

 
 
 
Deze website gebruikt cookies. Sommige zijn noodzakelijk voor de werking van de website, andere helpen om de werking van de website te verbeteren en om bezoekers een betere surfervaring te bezorgen. Je kunt zelf beslissen of je cookies toelaat of niet. Bij weigering zou het kunnen dat niet alle mogelijkheden van de website functioneren.