IMG 7673

Het Land van Herve, die altijd frisgroene streek met zijn haaglandschappen, zachte heuvels en valleien. Niet te verwonderen dat dit een wandelparadijs is.
De GR 563 wandelroute, de Ronde van het Land van Herve, zal geen enkele wandelliefhebber onberoerd laten.

 

Kaart overzicht

(deze track is gebaseerd op de informatie van grsentiers.org, de website van de Waalse GR organisatie; consulteer altijd hun website voor de meest recente situatie)

 

Sfeerbeelden

 

Algemene info

Tussen Aachen en Liège vindt de wandelaar nog volop rust in de onvolprezen altijdgroene haaglandschappen. Nergens zijn er zoveel weide-opstapjes en draai- en kantelpoortjes die je dwars door de grasweides loodsen.
Het Land van Herve, dat is puur ontspannen en genieten. Proef (en ruik) de ambachtelijk bereide Hervekaas, degusteer de plaatselijke ciders, de siropen, en waan je even in Luilekkerland. Ontdek de merkwaardige geschiedenis van het micro-staatje Moresnet, de Geulvallei, het potterie-verleden van Raeren, de Vennbahn, de textielreputatie van de Vesdervallei met Verviers en Eupen, de enorme terril van Micheroux, en dorpsparels zoals Soiron, St-Hadelin, Olne, Bolland en Dalhem.

Als wandelroute gaat deze 160 km lange streek-GR nooit vervelen. Het traject is vlot bereikbaar. De hoogteverschillen zijn beperkt zodat je geen afgetrainde bergwandelaar moet zijn om van al het moois onderweg te kunnen genieten.

De topogids is aan zijn 3de editie toe, uitgegeven in maart 2017. De bewegwijzering is die van een streek-GR (in Wallonië GRP - GR de Pays): geel-rood.

Facebook

Nieuwsbrief registratie

Met de Nieuwsbrief blijf je makkelijk op de hoogte van onze activiteiten en van nieuwe inhoud op de website. De Nieuwsbrief wordt enkel gestuurd als er iets te melden valt.

Ik stem ermee in om mijn persoonlijke gegevens te verzamelen, op te slaan en te gebruiken voor de verzending van de Nieuwsbrief. Lees het privacybeleid

Help ons spam te voorkomen en vul het resultaat van de som in!

captcha

() Verplichte velden

×

Door verder te surfen op deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies voor een betere surfervaring, voor bezoekers statistieken en voor het linken met sociale media. U kunt dit ook weigeren.