IMG 5448k

Verwacht op deze GR wandelroute geen spectaculaire paden en landschappen. Je vindt er wel eindeloos glooiende akkers en rustige dorpen, voor velen totaal onbekend gebied.
Brussel - Liège te voet, 't is eens wat anders dan de E40...

 

Kaart overzicht

(deze track is gebaseerd op informatie uit de grsentiers.org website, de Waalse GR organisatie; consulteer altijd hun website voor de meest recente situatie)

 

Sfeerbeelden

 

Algemene info

Wie de E40 kent tussen Brussel en Liège vindt het Haspengouwse landschap waarschijnlijk maar een saaie bedoening.
Helemaal anders wordt het als je langs de GR 579 wandelroute te voet van Brussel naar Liège stapt. Je krijgt dan het echte landschap te zien tussen die 2 steden, en dat is heel wat interessanter dan de beelden die je vanuit de auto voorgeschoteld krijgt.

De route vertrekt aan de Sint-Michielskathedraal in het hart van Brussel. Via de abdij van het Rood Klooster, het Zoniënwoud en de vallei van de Dijle trekt het pad le Brabant-Wallon in met zijn weidse akkers, grote boerderijen en lage heuvels. Jodoigne met zijn in Gobertange steen opgetrokken monumenten is een aangenaam intermezzo op het pad. Van het GR kruispunt Avernas-le-Bauduin, niet ver van Hannut, gaat het verder naar de Jekervallei met zijn prachtige kastelen - Waleffes, Jehay-Bodegnée, Warfusée... om bij de Maas te eindigen in het hart van de Vurige Stede Liège bij de jeugdherberg Georges Simenon.

De bijna 150 km lange GR 579 is geen spectaculaire wandelroute en houdt zich meestal ver van de platgetreden toeristische trekpleisters. Ideaal dus voor wie ongestoord wil genieten van de rust van de Waals-Brabantse en Haspengouwse golvende landschappen, zowat het vruchtbaarste landbouwgebied dat we hebben.

Facebook

Nieuwsbrief registratie

Met de Nieuwsbrief blijf je makkelijk op de hoogte van onze activiteiten en van nieuwe inhoud op de website. De Nieuwsbrief wordt enkel gestuurd als er iets te melden valt.

Ik stem ermee in om mijn persoonlijke gegevens te verzamelen, op te slaan en te gebruiken voor de verzending van de Nieuwsbrief. Lees het privacybeleid

Help ons spam te voorkomen en vul het resultaat van de som in!

captcha

() Verplichte velden

×

Door verder te surfen op deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies voor een betere surfervaring, voor bezoekers statistieken en voor het linken met sociale media. U kunt dit ook weigeren.