Doel van de workshop:

Hoe je gpx-track uit te werken tot een aantrekkelijke en betrouwbare wandel- of fietsgids die met de Osmand app (of gelijkaardige app) kan gevolgd worden.
We werken op pc met het BaseCamp programma van Garmin en met andere handige pc-tools die je kunnen helpen bij de taak. Met de Osmand app op je smartphone of tablet bekijken we het resultaat.

De workshop is bedoeld voor aanbieders van wandel- en fietstochten, zoals toeristische organisaties, wandelclubs en iedereen die meer wil doen met een gpx-track dan die alleen maar registreren.
Best is dat je eerder al de workshop "Osmand praktijk" volgde, of een degelijke kennis hebt van de Osmand app (of een soortgelijke app) en zijn mogelijkheden.

Naast het hieronder beschreven standaardaanbod kan de workshop perfect aangepast worden aan de specifieke vereisten en omstandigheden van je organisatie.

Duur en inhoud van de workshop:

De workshop duurt 4 1/2 uur. Naast de nodige uitleg omvat de workshop ook oefeningen. Breng je eigen laptop mee naar de workshop (muis en stroomvoedingskabel niet vergeten).
Volgende onderwerpen komen onder andere aan bod:

- Wat is een elektronische wandelgids
- Stappenplan
- Het verschil tussen een route en een track (spoor)
- Tracks / routes importeren / exporteren
- Bestanden converteren
- Een route uittekenen, een track uittekenen
- Tracks bewerken (corrigeren, splitsen, samenvoegen, omkeren)
- Waypoints aanbrengen op een track
- Info, foto's, website url's toevoegen
- Afstanden inschatten en bekijken op de track
- Werken met hoogtes
- Andere nuttige programma's

Voorbereiding:

Een week voor de workshop worden via e-mail de nodige instructies toegestuurd om het BaseCamp programma en een kaart van België te installeren. Je krijgt ook een gpx-track waarmee zal gewerkt worden.
Bij het begin van de workshop wordt tijd voorzien om wie moeilijkheden ondervond bij de installatie alsnog op weg te helpen.

Na de workshop krijg je via e-mail de presentatie toegestuurd.
Later komen er ongetwijfeld nog vragen. Stel ze gerust, we beantwoorden ze zo vlug en zo goed als mogelijk.

Organisatie op aanvraag, aantal deelnemers en prijs:

De workshop wordt enkel op aanvraag georganiseerd. Maak er een club-, bedrijfs-, verenigings- of vriendenactiviteit van, bij iemand thuis, op de werkplaats, in een vergaderruimte, in een verblijfs/vakantieplaats, ...

Belangrijk is dat er Wifi beschikbaar is, met voldoende ruimte en stopcontacten voor de deelnemers. Datum, uur en plaats (kan overal in België) worden in onderling overleg afgesproken.

Het maximum aantal deelnemers is 5 zodat iedereen voldoende individueel begeleid kan worden. Er is geen minimum.

De forfaitaire totaalprijs bedraagt 250 € (incl. BTW), ongeacht het aantal deelnemers.

Bijkomende info, inschrijving, betaling:

Contacteer ons telefonisch, via e-mail of via het Contactformulier voor de nodige praktische afspraken en afstemming op je specifieke wensen en noden.
We bevestigen de inrichting van de workshop en bezorgen je de nodige betaalinfo.

Eenmaal betaald kan de workshop nog geannuleerd worden tot een week voor de geplande datum. Je betaling wordt dan teruggestort mits inhouding van een bedrag van 50 € voor administratie- en voorbereidingskosten.

Voorbeelden Wandelgids

Facebook

Nieuwsbrief registratie

Met de Nieuwsbrief blijf je makkelijk op de hoogte van onze activiteiten en van nieuwe inhoud op de website. De Nieuwsbrief wordt enkel gestuurd als er iets te melden valt.

Ik stem ermee in om mijn persoonlijke gegevens te verzamelen, op te slaan en te gebruiken voor de verzending van de Nieuwsbrief. Lees het privacybeleid

Help ons spam te voorkomen en vul het resultaat van de som in!

captcha

() Verplichte velden

×

Door verder te surfen op deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies voor een betere surfervaring, voor bezoekers statistieken en voor het linken met sociale media. U kunt dit ook weigeren.